Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Acun Ilıcalı, Adana Demirspor karşılaşmasının ardından önemli açıklamalar yaptı. Yabancı VAR ve transfer konusuna değinen Acun Ilıcalı, sarı lacivertli taraftarlara seslendi.
Adana Demirspor'un sıkıntılı durumda olmasına rağmen önemli bir rakip olduğunu söyleyen Ilıcalı, deplasman tribünündeki Fenerbahçe taraftarına ayrı bir parantez açtı.
Yabancı VAR ile Türk futbolunda yeni bir döneme girildiğini söyleyen Ilıcalı, hatalar olabileceğini ancak, niyet konusunda şüpheleri olmayacağı için gerilimin düşeceğini belirtti.
Transfer konusunda taraftarlarını sevindirecek sözler söyleyen Ilıcalı, şu ifadeleri kullandı:
"Bizim için çok önemli galibiyetti. Adana Demirspor sıkıntılı görünebilir ama güzel bir takım. Bugün Fenerbahçe taraftarı Adana'da taraftarın nasıl takımına destek vereceğinin örneğini gösterdi. Taraftarımızın durmadan tezahüratı oyuncularımız motive etti. Devamlı taraftarımızı duymak bizi gururlandırdı. Tüylerim diken diken oldu. Hiç susmadılar. Baştan aşağıya desteklediler ve galibiyetin de önemli parçası oldular."
"TÜRK FUTBOLUNDA YENİ DÖNEM"
"Yabancı VAR'ın artık başladığı akşam oldu bizim için. Çok mutluyuz, ısrar ettik, istedik en başından beri. Yine aynı şeyleri söylemeye devam edeceğim. Türk futbolunda yeni bir döneme başladık. Yabancı VAR ile beraber niyet sorgulamayacağımız bir dönem başladı. Hata olacak. Lehimize de, aleyhimize de hata olacak. İki golümüz iptal edildi. İptal edilmeliydi belki, belki tartışmalıydı. Ama hakem niyetini sorgulamadık."
"NİYET SORGULAMIYORUZ"
"Gerilimin düşeceğini düşünüyorum. O açıdan gelecekle ilgili daha ümitliyim. Maçlarda hakem kararlar veriyor, VAR'dan müdahale oluyor. Futbolun yüzde 50'si gri alan. En önemlisi niyet sorgulamıyoruz. Çok mutluyum. Adım adım geliyoruz. Taraftarımıza da bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah güzel günleri beraber yaşarız."
"FİKSTÜR AVANTAJIMIZ VAR"
"Biz kaybetmeyeceğiz demedik. Şampiyonluk istiyoruz ve sonuna kadar mücadele edeceğiz dedik. İki puan kaybedince ortalığı yıkıp takımı demoralize etmenin ne faydası var? Bazı taraftarlarımız duygusal davranmış olabilir. Fenerbahçe taraftarıyla büyük. Bu konuda taraftarımıza yine güveniyorum. Omuz omuza verip puan farkını kapatacağız. Fikstür avantajımız var. Geleceği göremeyiz ama fikstür avantajı ve oynanacak maçların çokluğu pozitif."
"GÜZEL TRANSFERLER YAPACAĞIZ"
"Güzel transferler yapacağız. Taraftarımız güvensin. Birçok önemli oyuncuyla temastayız. Ne kadar ciddi olduğumuzu önümüzdeki günlerde göreceksiniz. Kadromuzu daha da güçlendireceğiz ve hocamıza daha iyi kadro sunarak şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz."