55 kamera izlendi, 9 kişi hırsızlıktan gözaltına alındı
Diyarbakır'ın Sur ve Kayapınar ilçelerindeki hırsızlık olaylarının şüphelilerini tespit etmek için harekete geçen polisler 55 kameradan 120 saatlik görüntüleri izledi. Tespit edilen 9 şüpheli şafak operasyonuyla gözaltına alındı.
Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri Kayapınar ve Sur ilçelerinde meydana gelen hırsızlık olayına yönelik çalışma başlattı.
Şüphelilerin hırsızlık olayları güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, çok sayıda suç kaydı bulunan şüphelilerin kepengi zorlayarak girdikleri iş yerinden çaldıklarını çuvala koydukları görüldü.
Başka bir hırsızlık olayında ise şüpheliler, bir iş yerinin asma kilidini kırarak olay yerinden ayrıldı. Şüpheliler, daha sonra tekrar aynı yere gelerek bu sefer kepengi zorlayarak içeri girdi. Şüphelilerden bazıları içeride hırsızlık yaparken bir diğerinin gözcülük yaptığı görüldü. 500 bin liralık hırsızlık, güvenlik kamerasına yansıdı.
Polisler 55 kameradan 120 saatlik görüntüyü izleyerek 9 şüpheliyi tespit ederek şafak vakti gölge operasyonuyla gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 9 şüpheli tutuklandı.