Aile fotoğrafı siyaseti karıştırdı: Yönetime AKP aldı, İYİ Parti CHP'ye tepkili

Muhalefet saflarından Meclis'e girip iktidar kanadına geçen milletvekillerinin AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) yer alması, ‘transfer’ tartışmalarını bir kez daha gündeme getirdi.

Nefes.com.tr

Bilindiği üzere 14 Mayıs 2023’te düzenlenen parlamento seçimlerinde beş sene önce elde ettiği sonuçla kıyaslanınca yüzde 4 oy kaybeden AKP ve MHP, buna rağmen toplam 323 milletvekiliyle bir kez daha çoğunluğu elde etti.

CHP ve İYİ Parti’nin içinde yer aldığı Millet İttifakı 212, Yeşil Sol Parti ve Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) bulunduğu Emek ve Özgürlük İttifakı ise 65 vekille temsil hakkı kazandı.

Ancak tablo bu şekilde uzun süre kalmadı. Bugüne dek pek çok siyasetçi ya başka partilere geçti ya da istifa ederek bağımsız kaldı.

Hareketliliğin önemli bölümünü İYİ Partililer oluşturdu.

AKP'ye geçen vekillerin durumu özellikle bugün yaşananlar sonrası dikkati çekti. Muhalif kimlikleriyle bilinen siyasetçiler AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na (MKYK) girdi.

Yakın zamanda İYİ Parti'den istifa ederek AKP'ye katılan Dursun Ataş, İdris Nabi Hatipoğlu, Kürşad Zorlu, Seyithan İzsiz ve Ünal Karaman ile Gelecek Partisi'nden ayrılarak gelen Nedim Yamalı'nın yanısıra daha dün AKP rozeti takan Serap Yazıcı da listede kendisine yer buldu.

Gelişme siyasette tartışmaları bir kez daha alevlendirdi.

Erdoğan'la birlikte gülerek poz veren siyasetçilere ilk tepkiler eski yol arkadaşlarından geldi.

İYİ Parti Medya Tanıtım Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili olan Selcan Taşçı: "Utanmıyorsanız sorun yok."

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk (Ünal Karaman'la ilgili): Güya siyaseti hiç sevemediğini söylüyordu, meğerse; profesyonel vekil olmuş.

CHP 'SİYASETTE ÇÜRÜME' DEDİ, İYİ PARTİ'DEN TEPKİ GELDİ

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Gelecek ve İYİ Parti'nin zamanında AKP politikalarına karşı kurulduğunu hatırlatarak şunları yazdı:

- "AKP’ye karşı kurulmuş partilerden milletvekili seçilenler AKP yönetiminde.

- MKYK listesinde İYİ Parti’den transfer edilen Dursun Ataş, Seyithan İzsiz, İdris Nebi Hatipoğlu, Kürşad Zorlu ve Ünal Karaman, Gelecek'ten transfer edilen Serap Yazıcı Özbudun ve Mustafa Nedim Yamalı, PİD Hakem Kurulu’nda ise YRP’den transfer edilen Suat Pamukçu yer alıyor.

- Siyasette çürüme hız kazanıyor."

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'sa Günaydın'ı ve ana muhalefet partisini eleştirdi.

- "Siyasi partiler, başka bir siyasi partiye karşı kurulmazlar. Millete hizmet etmek için kurulurlar" dedikten sonra şöyle devam etti:

- "CHP listelerinden seçilen 39 milletvekilinin bugün nerede olduğunu tabanına izah edemeyip, İYİ Parti’den CHP’ye vekil transferinde menajerlik yapanların da siyasi çürümüşlüğe katkıları büyüktür."

AKP CHP İYİ Parti
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber