Bakan Fidan, Suriye konulu toplantı için Riyad’a gidiyor
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye konulu toplantıya katılmak üzere Riyad’a gidecek.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 12 Ocak tarihinde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenecek Suriye konulu toplantıya katılacak.
Söz konusu toplantı, 14 Aralık 2024 tarihinde Ürdün’ün Akabe şehrinde gerçekleştirilen aynı konulu toplantının devamı niteliğinde olacak.
Toplantıya, Türkiye ve Suriye’nin yanı sıra Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) üyeleri (Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Umman) ile Irak, Lübnan, Ürdün, Mısır, Birleşik Krallık ve Almanya’nın Dışişleri Bakanı, ABD ve İtalya’nın ise Dışişleri Bakan Yardımcısı düzeyinde katılmaları bekleniyor.
Ayrıca, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi, Arap Ligi Genel Sekreteri, KİK Genel Sekreteri ve BM Genel Sekreteri’nin Suriye Özel Temsilcisi’nin toplantıya iştirak etmesi öngörülüyor.
Toplantıda ağırlıklı olarak Suriye’de istikrar ve güvenliğin sağlanmasına yönelik müteakip adımlara odaklanılacak.