Bilim dünyası şaşkın: Yavru mamut kalıntısı bulundu

Sibirya'da çalışmalarını sürdüren bilim insanları 50 bin yıldan uzun bir süredir donmuş toprakta korunmuş yavru bir mamut kalıntıları bulunduğunu duyurdu.

Sibirya'daki araştırmacılar, 50.000 yıldan uzun bir süre sonra çözülen donmuş toprakta oldukça iyi korunmuş kalıntıları bulunan yavru bir mamut bulunduğunu açıkladı.

Hortumlu küçük bir fili andıran mamut iklim değişikliğinin bir sonucu olarak genişleyen 80 metreden daha derin devasa bir çöküntü olan Batagaika kraterinden çıkarıldı.

Yakutsk kentindeki Lazarev Mamut Müzesi Laboratuvarı Başkanı Maxim Cherpasov, 110 kg'dan ağır olan mamutun bir sedye üzerinde yüzeye çıkarıldığını söyledi.

Cherpasov, mamutun öldüğünde muhtemelen bir yaşından biraz büyük olduğunu, ancak testlerin bilim insanlarının bunu daha doğru bir şekilde teyit etmesini sağlayacağını söyledi.

Mamutun başının ve gövdesinin iyi korunmuş olması özellikle alışılmadık bir durum olarak kayıtlara geçti.

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan Cherpasov, "Kural olarak, ilk çözülen kısım, özellikle de gövde, genellikle modern yırtıcılar veya kuşlar tarafından yenir. Örneğin burada, ön ayaklar çoktan yenmiş olsa da, kafa oldukça iyi korunmuş durumda" dedi.

Mamutun keşfi Rusya'nın donmuş topraklarında son dönemde yapılan bir dizi muhteşem keşfin sonuncusu olarak kayıtlara geçti. Geçtiğimiz ay Yakutistan olarak bilinen aynı geniş kuzeydoğu bölgesinde bilim insanları 32.000 yıllık küçük bir kılıç dişli kedi yavrusunun kalıntılarını ortaya çıkarmış, bu yılın başlarında ise 44.000 yıllık bir kurt leşi bulunmuştu.

Rusya
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber