Ferdi Tayfur'un mirasına tedbir kararı: Kızı duyurdu…
Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden sanatçı Ferdi Tayfur’un mirası nedeniyle aile bireyleri arasında yaşanan anlaşmazlık devam ediyor. Durumu mahkemeye taşıyan Tuğçe Tayfur yaptıkları itirazın kabul edilip babasının şarkılarına tedbir kararı konulduğunu duyurdu.
Karaciğer ve böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Ferdi Tayfur’un vasiyetinin açıklanmasının ardından sanatçının çocukları Tuğçe Tayfur ve Timur Turanbayburt tepki göstermişti.
Tuğçe Tayfur, vasiyeti kabul etmediğini "Ben bu işin peşini bırakmayacağım" sözleriyle belirtmişti.
FERDİ TAYFUR’UN MİRASINI MAHKEMEYE TAŞIDI
Ferdi Tayfur'un vasiyetinde adı geçmeyen kızı Tuğçe Tayfur ve büyük oğlu Timur Turanbayburt babasının vasiyetine itiraz etmiş ve konuyu mahkemeye taşımıştı.
Mahkemeye giden Tuğçe Tayfur, yaptıkları itirazın kabul edilip babasının şarkılarına tedbir kararı konulduğunu duyurdu. Tayfur şunları kaydetti;
"Mahkeme kararı ile babamın tüm fikri ve sinai haklarına tedbir konulmuştur. Yani hiç kimse babamın şarkılarını satamaz, üzerinden ticari gelir elde edemez. Bu daha başlangıç. Adalet er ya da geç tecelli eder. Yine hatırlatıyorum; Allah var gam yok"
VASİYETİ GEÇTİĞİMİZ HAFTALARDA AÇIKLANDI
Geçtiğimiz haftalarda açıklanan vasiyete göre, Ferdi Tayfur Yalova ve İstanbul'daki taşınmazlarının bir kısmını Darüşşafaka Cemiyeti, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı'na bağışladı.
Marmaris Beldibi'ndeki iki daire ve İstanbul'un Fatih ilçesindeki bir daire Darüşşafaka Cemiyeti'ne, Yalova'nın Çınarcık ilçesi Esenköy bölgesinde bulunan sekiz villa LÖSEV'e, Bolu'nun Mudurnu ilçesindeki bir daire ise Türk Silahlı Kuvvetlerine bırakıldı.
ÇOCUKLARI, TORUNLARI VE NİKAHLI EŞE MİRAS
Sanatçının diğer mal varlıklarının ise çocuklarına, torunlarına, yeğenlerine ve resmi nikahlı eşi Zeliha Tayfur Bayburt'a miras olarak bırakıldığı belirtildi.
Sanatçının Ferdi Taha Tayfur, Ulaş Dınız, Derin Dınız, Zeynep Doğrul, Can Doğrul, Nefes Lila Gözalıcı, Şirin Gözalıcı, Ferdi Tayfur Turanbayburt, Buse Turanbayburt ve Emirhan Turanbayburt'a diğer taşınmazlarını bıraktığı, beste, müzik ve telifli eserlerinin haklarını da Nilüfer Turanbayburt'a bıraktığı okundu.
TİMUR TURANBAYBURT VE TUĞÇE TAYFUR İTİRAZ ETTİ
Vasiyet okunduktan sonra aile fertlerine itirazları soruldu. Aile fertlerinden Timur Turanbayburt ve Tuğçe Tayfur Aydın'ın avukatı Edanur Yıldız Ülker vasiyete itiraz ettiklerini belirtirken diğerleri vasiyeti kabul ettiklerini beyan etti.
Ferdi Tayfur'un eşi Zeliha Tayfur Turanbayburt açıklanan vasiyetle ilgili olarak sanatçının kararına saygı duyduklarını belirterek, "Türk Silahlı Kuvvetlerine, Darüşşafaka'ya ve LÖSEV'e bağış yapması bizi mutlu etti. Çünkü bu, birlikte alınmış bir karardı. Saygı duyuyor ve onur duyuyoruz" dedi.
Basın mensuplarının "Neden boşanmadınız?" sorusuna ise "Eşim öyle istedi" yanıtını verdi. Sanatçının oğlu Turan Timur Tayfur ve Necla Nazır'dan olan kızı Tuğçe Tayfur'un avukatı Edanur Yıldız Ülker, açıklanan vasiyete itiraz ettiklerini belirtti.