Fransa'nın adasını sel bastı, araçlar sulara kapıldı
Fransa'nın denizaşırı topraklarından Reunion Adası'nda etkili olan Garance Kasırgası'nın yol açtığı selde araçlar sürüklendi. Binaların çatıları uçarken, 180 bin hane elektriksiz kaldı.
Hint Okyanusu'nda yer alan ve Fransa'ya bağlı olan Reunion Adası'nı Garance Kasırgası vurdu. Hızı saatte saatte 155 kilometreye ulaşan kasırga, ortalığı savaş alanına çevirdi.
Binaların çatıları uçarken, cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Çok sayıda araç sel suyunda sürüklendi.
Bölge yönetimi 683 kişinin acil durum sığınaklarında bulunduğunu, 54 kişinin ise sel ve toprak kayması riskine karşı önlem olarak tahliye edildiğini söyledi.
Valilikten yapılan açıklamada 180 bin hanede elektrik kesintisi meydana geldiği, bölge sakinlerinin yüzde 10'unun ise içme suyuna erişemediği öğrenildi.
Fırtına uyarısının en yüksek seviye olan mordan kırmızıya düşürüldüğü aktarıldı. Vali Patrice Latron, şu ana kadar can kaybı bildirilmediğini ifade etti.
Reunion Adası'nı ocak ayında vuran Belal Kasırgası'nda dört kişi hayatını kaybetmiş, tahmini 100 milyon euro hasara yol açmıştı.