Özel'den ön seçim açıklaması: Gereksiz tartışmalara girmem

CHP lideri Özel, bir gazetecinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'ın adaylık sözlerinin kulislere yansıdığına dair soruya yanıt verdi. Özel iki adaylı senaryoya kapıyı kapattı pazar günü yaptıkları üçlü zirveyi anlattı.

CHP lideri Özgür Özel, DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ı ziyaret etti. Ziyaretten sonra iki lider gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın üçlü zirvede "Bu saatten sonra aday olup olmamak bu sadece benim kararım olamaz. Toplum bu işi satın aldı. Anketler böyle çıkmaya devam ederse aday olacağımı bilin" dediğinin kulislere yansıdığını ve "Böyle bir senaryoda Ekrem İmamoğlu'nun da ön seçimden çıktığını varsayarsak iki adayla bir seçime gitme durumu var mı?" diye soran gazeteciye Özel, şu cevabı verdi:

" -Bizim öyle bir senaryomuz yok. Benim iki belediye başkan adayım da, belediye başkanım da ismi geçen iki değerli arkadaşımız da 'Partim bir görev verirse oradayım ve partimin verdiği kararlara saygılıyım.' dedikten sonra ben bu gereksiz tartışmalara yanıt vermeyi doğru bulmam.

- Biraz önce okuduğunuz ifadeleri, ben de duydum. Ama Pazar akşamı değil. Pazartesi sabahı bir Ankara temsilcisinin canlı yayındaki ifadelerinden duydum.

- Gazeteciler siyasetçileri yorumlar ama, siyasetçiler gazetecileri yorumlama gibi bir yükümlülüğü yok.

- Pazar akşamına ilişkin diyeceğim şudur; İmamoğlu da Yavaş da, bu derin sorunlar içinde olan ülkenin tek çıkışın erken seçim olduğunu, bunun da sağlanabilmesi için CHP'nin yetkili kurullarının, tüm parti üyelerinin kararlarına saygı duyduklarını, temel hedeflerinin CHP'nin iktidar olması olduğunu söylediler."

İKİ İSİM DE ERKEN SEÇİM DİYOR

Özel, geçen pazar günü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile gerçekleştirdikleri zirveye ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sayın Mansur Yavaş da sayın Ekrem İmamoğlu da bu kriz içinde olan ülkenin krizden çıkışının tek çaresinin erken seçim olduğunu ve bu erken seçimin sağlanabilmesinin için CHP'nin yetkili kurularının verdiği kararlara ve en nihayetinde tüm üyelerinin vereceği karar saygılı olacakları ve partinin başarısı için gösterecekleri ve temel hedefin CHP'yi iktidar yapmak olduğu, bunun için fedakarlıksa fedakarlık, sorumluluksa sorumluluk makamlarına hazır olduklarını hep birlikte konuştuk."

Özgür Özel Mansur Yavaş Ankara
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber