Sevgililer Günü'nün olmazsa olmazı: 'Yüzde 50 zam geldi'
Yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü'nün olmazsa olmazı güllerin fiyatına geçen seneye göre yüzde 50 zam geldi. Çiçekçi Kasım Midilli, "Sebebini üretim maliyetlerine bağlıyoruz" dedi.
Çiçekçiler, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor.
Bu özel günün vazgeçilmez çiçeği olan canlı gülün tanesi ortalama 150 liradan alıcı bulurken buketle ise 500 ila 5 bin lira arasında satışa sunuluyor.
Çiçek fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 50 zamlandığını belirten işletmeci Kasım Midilli, bu duruma üretim maliyetinin artmasının sebep olduğunu aktardı.
'EN ÇOK GÜL, ORKİDE, KIR ÇİÇEKLERİ VE NERGİS TERCİH EDİLİYOR'
Sevgililer günü öncesi vatandaşların çiçeklere yoğun ilgi gösterdiğini belirten çiçek satıcısı Kasım Midilli, şunları söyledi:
- "Geçen yıllara göre hazırlık yapıyoruz. Buna göre gül, kır çiçekleri hazırlayıp orkideleri ambalajlıyoruz. En çok gül, orkide, kır çiçekleri ve nergis tercih ediliyor.
- Güller 150, orkideler ise bin 200, bin 500 civarında satılıyor. Buketler 500 liradan başlıyor ve 5 bin liraya kadar çıkıyor. Çiçek alanlar ürünlerin tazeliğine, ambalajına dikkat ediyor.
- Bu sene fiyatlarda yaklaşık olarak yüzde 50 oranında zam var. Bunun sebebini ise üretim maliyetlerine bağlıyoruz."