Stonehenge'nin gizemi çözüldü: Taşları bu sebeple dizmişler

Bilim insanları İngiltere'deki Wiltshire şehrinde bulunan Stonehenge ile ilgili dikkat çekici bir araştırma yaparak 5000 yıllık gizemi çözdüklerini iddia etti.

5000 yıldır gizemi çözülemeyen Stonehenge ile ilgili bilim insanlarından dikkat çekici bir açıklama geldi.

İngiliz medyasında yer alan haberlerde bilim insanları Wiltshire'da dev taş parçalarından oluşan meşhur anıtın Birleşik Krallık'ın üç bölgesinin birleşiminin bir sembolü olduğu sonucuna ulaştı.

Stonehenge'in Galler'in güneybatısından ve İskoçya'nın kuzeydoğusundan getirildiğini belirten London College Üniversitesi ve Aberystwyth Üniversitesi'nde görevli bilim insanları, "İskoçya'da ve Galler'de yaşayan insanlar kendi bölgelerindeki taşları Wilshire'a getirerek bu yapıya katkıda bulunmak istediler" dedi.

Archaeology International isimli dergide yayınlanan araştırmada bilim insanları, Stonehenge'i inşa edenlerin birlik duygusuyla hareket etmiş olabileceğini belirtti.

Araştırmacılar, "Bu olağanüstü ve yabancı kayaları bir araya getirmek... karmaşık bir malzeme içinde uzak ve mesafeli toplulukları sembolize ediyor ve somutlaştırıyordu" yorumunu yaptı.

Bilim insanları Stonehenge'deki taşları ve kökenlerini inceledi.

Makalede araştırmacılar, Stonehenge'in uzun mesafeli bağlantılarının, Neolitik anıtın sembolik değerinin yanı sıra antik Britanya'da birleştirici bir amacı olabileceği teorisine ağırlık kazandırdığını belirtti.

Araştırmayı yöneten Profesör Mike Parker Pearson, "Tüm taşlarının uzak bölgelerden gelmesi ve Britanya'daki 900'den fazla taş çember arasında benzersiz olması, taş çemberin dini olduğu kadar siyasi bir amacı da olabileceğini düşündürüyor" dedi.

O dönemde günümüzdeki İngiltere, İskoçya ve Galler'in olmadığına dikkat çeken uzmanlar, bu bölgelerde yaşayanların temsilcilerinin taşları getirdiğini tahmin ediyor.

İngiltere Arkeoloji İskoçya Galler
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber