Turizm sezonu öncesinde havalimanına kilit
Van Ferit Melen Havalimanı'nda yürütülecek altyapı çalışmaları nedeniyle uçuşlar üç aydan fazla süre kapalı olacak.
CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Van Ferit Melen Havalimanı'nın 3,5 ay süreyle kapatılacak olmasına tepki gösterdi.
Çalışmaların turizm sezonuna denk getirildiğine işaret eden Tanal, bu karardan vazgeçilmesi gerektiğini bildirdi.
"EKONOMİYE AĞIR DARBE VURACAK"
Tanal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
- Van, turizm potansiyeli yüksek, bölgenin ticaret ve ulaşım merkezi konumunda olan bir ilimiz. Ancak Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) aldığı karar ile 1 Mayıs - 15 Ağustos 2025 tarihleri arasında Van Ferit Melen Havalimanı’nın tamamen kapatılması, Van’ın turizmine, ekonomisine ve ulaşım hakkına ağır bir darbe vuracaktır.
- Van’ın turizmi baltalanıyor! Tam da yaz sezonunda, turist akını beklenen bir dönemde havalimanının kapatılması, yerli ve yabancı turistlerin Van’a gelişini engelleyecek, otelcilik, esnaf ve turizm sektörü büyük zarar görecektir.
- DHMİ ve ilgili kurumlar, Van’ın turizmini, ekonomisini ve ulaşım hakkını yok eden bu yanlış karardan derhal dönmelidir! Alternatif bir çözüm üretilmeden, Van’ı 3 ay boyunca dünyaya kapatmak kabul edilemez.