Teğmenlerin görüntülerini kim/ler, nereye servis etti?
Tarih 24 Aralık 2013.
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Siyasi Başdanışmanı ve AKP Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan Star Gazetesi’ndeki köşesinde yazdı: “Kendi ülkesinin milli ordusuna, milli istihbaratına, milli bankasına, milletin gönlünde yer edinen sivil iktidarına kumpas kuranların bu ülkenin hayrına bir iş yapmış olmayacağını çok iyi bilir…” 12 yıl önce yapıldı bu itiraf: “Milli orduya kumpas kurdular.”
Neden Yalçın Akdoğan’la başladım? Çünkü; Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde kılıçlarını çekip yemin eden beş teğmen ile üç komutan Yüksek Disiplin Kurulu’nda (YDK) savunma yaptı. Artık karar bekleniyor. Eğer “ihraç” kararı çıkarsa yine dönemin etkili bir siyasetçisi “Milli orduya kumpas kuruldu” derse… Dememeleri için yazıyorum bu yazıyı.
O zaman arşive dönelim ve teğmenleri savunan bir avukatın biyografisine bakalım.
Gazi Üsteğmen Avukat Serdar Öztürk…
10 Ekim 1968’de, astsubay olan babasının görevi nedeni ile bulundukları Tekirdağ’da doğdu, aslen Mersinli. 1989 yılında Piyade Teğmen olarak Kara Harp Okulu’ndan mezun oldu. 13 Ekim 1994’te Kuzey Irak sınırı üzerinde, Silopi kırsalında yapılan bir operasyonda ağır yaralandı. İki yıl tedavi gördü. 1996’da Türk Silahlı Kuvvetleri’nden malulen emekli oldu. 1999 yılında, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. 2001 yılından bu yana Ankara Barosu’nda serbest avukat. Ergenekon kapsamında 12 Ocak 2009 tarihinde tutuklanan avukat Levent Göktaş’ın müdafiliğini yürüttüğü süreçte, aynı soruşturma kapsamında kendisi de 7 Haziran 2009’da tutuklandı. Çünkü ofisinde sözde ‘AKP ve Gülen’i Bitirme Planı’ bulundu. 11 Mart 2014’te tahliye oldu.
Sonra da kitap yazdı.
- Kitabın adı: AKP ve Gülen’i Kurtarma Planı/ Madein CIA.
Serdar Öztürk, daha cemaatin FETÖ olmadığı yıllarda, 2011’de bu kitabı yazdı. Sayfa 79’u açıyoruz ve başlıyoruz okumaya:
“Ergenekon cinayetinin ilk işlenmeye teşebbüs edildiği yer neresi? 2001 Mart. Tuncay Güney, (Kanada’da yaşıyor, haham) İstanbul Emniyeti’nde ifade veriyor ve sorulmadığı halde kurulmuş bir papağan gibi Ergenekon’u anlatıyor. Nerede kuruldu? 2000 Temmuz’unda Amerika’da kuruldu. Kim gönderdi onu oraya? John Kunstadter. O dönem CIA Türkiye İstasyon Şefi John Kunstadter…
“2000 Temmuz’unda Tuncay Güney ABD’den döndükten bir süre sonra, 2001 Mart ayında İstanbul Emniyeti’nde kurulmuş papağan gibi Ergenekon’u anlatıyor ve bu sahte belgeleri veriyor. Sene Mart 2001. Cinayetin ilk işlenmeye teşebbüs edildiği yer burasıdır işte. Şimdi delili orada arayacağız. Kim veriyor bu belgeleri? Tuncay Güney. Tuncay Güney’i kurgulatan kim? John Kunstadter. Yani Amerikalılar. Fakat o tarihte Amerikalılar bu operasyonu başlatmayı başaramıyorlar. Neden? Çünkü o tarihte, ne istihbaratçılar, ne polisler ne de savcılar bu ucuz numarayı yemiyorlar. Amerikalılar sahte belgelerle, sahte planlarla, sahte Ergenekon şeması ve lobi belgesi ile operasyonu başlatmayı beceremiyor.”
MSÜ Rektörü Afyoncu anlatmalı
Neden teğmenleri savunan avukatı anlattım?
Çünkü; bir dönem aydınlanmadan bugünü anlayamazsınız. O dönemin “kirli ağını”, Ergenekon’un merkezindeki Amerika’yı ya da o dönemin etkili ismi Yalçın Akdoğan’ın dediği gibi, “Milli orduya kumpas kuruldu” cümlesinin perde arkasını ortaya çıkarmazsanız bugün teğmenlerin yaşadıklarına yorum yapamazsınız!
O zaman teğmenler olayıyla ilgili bir konuyu daha gündeme getirelim. Ankara koridorlarında konuşulan ve yanıt verilmesi istenen soru şu:
Sahada ne olduğunu takip etmesi için Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu, Kara Harp Okulu Dekan Yardımcısı Arif Sarı’yı arıyor. Arif Sarı da sahada olanları çekmesi için kendisine bağlı olan Harp Okulu kameramanı ile fotoğrafçıyı gönderiyor. Bütün elde edilen görüntüler Arif Sarı’nın gönderdiği fotoğrafçı ve kameramandan elde edilen görüntüler. Şunun sorulması ve araştırılması lazım: Arif Sarı kendi personeli tarafından çekilen bu görüntüleri Erhan Afyoncu’ya gönderdi mi göndermedi mi? Veya kimlere gönderdi?
YARIN: Avukat Serdar Öztürk’ün üç madde üzerinde durması ve ihracı
istenen teğmen Talip İzzet Akarsu’nun ifadesindeki çarpıcı ayrıntı.