Zonguldak'taki ruhsatsız 6 maden ocağı kapatıldı
Zonguldak'ta altı maden ocağının ruhsatsız şekilde çalıştığı tespit edildi. Türkiye Taşkömürü Kurumu ekipleri bu maden ocaklarını imha etti.
Zonguldak'ta İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, ruhsatsız işletilen maden ocaklarına yönelik çalışma yaptı.
Ruhsatsız işletildiği belirlenen 6 maden ocağında 70 metre ray, vagon, vinç ve hava kompresörü ele geçirildi. Söz konusu ocaklar, Türkiye Taşkömürü Kurumu ekiplerince imha edildi.
Malzemeler, ocakların orman sınırları içerisinde yer alması dolayısıyla Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
Son olarak 7 Eylül'de Dilaver Mahallesi'ndeki ruhsatsız maden ocağında göçük meydana gelmişti. Çalışanlardan 51 yaşındaki Hasan Yılmaz göçük altında kalarak ölmüştü.