Yayladağı ilçesi Bozlu Mahallesi'nde seyir halde ilerleyen otomobile bir köpek koşarak havlamaya başladı. Köpeğin otomobile havladığını gören sürücü, aracı durdurup elindeki silahla köpeğe doğru giderek ateş etti.
Güvenlik kameralarına yansıyan ve köpeğin öldüğü olay esnasında yoldan 2 çocuğun geçtiği görüldü. Çocukları korku dolu anlar yaşayan anne Hatice Tuzsuz, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ekiplerinin olayla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi.
"BEN KÖPEĞİ KOVALAYACAK SANDIM AMA..."
Köpeğin silahla vurulduğu anları anlatan Buğlem Yalçın şunları söyledi:
"Kardeşimle birlikte yokuştan aşağı inerken adamın biri arabasıyla durdu. Arabanın kapısını açıp köpeğimize doğru koştu. Ben köpeği kovalayacak sandım ama silahı çıkartıp köpeğimize doğru ateş etti. Biz de korktuk ve adam sonra arabasına binip gitti.
Eve geçtikten sonra hemen jandarmayı aradık. Elimiz ayağımız dondu kaldı ve çok korktuk. Elinde silah vardı. Bir şey yapsam silah sıkabilirdi. Adamın bize sıkmasından korktuğumuz için bir şey diyemedik"
"O KURŞUNLAR ÇOCUKLARIMA DA DENK GELEBİLİRDİ"
Adamın aracından inip silah ateş ettiği sırada çocukların marketten geldiğini ifade eden Hatice Tuzsuz şunları söyledi:
"Çocuklar markete gitti. Geri döndüklerinde ben evde bekliyordum. O sırada 2 el patlama sesi duydum. Önce bir aracın lastiğin patladığını sandım. Kalkıp pencereden baktığımda, bir aracın yokuşa doğru park edilmiş halde çocuklarımın da yokuştan aşağı indiğini gördüm.
Araç seyir haldeyken köpek aracın peşinden koşuyor diye araçtan inip ateş etmiş. Çocuklar hemen yukarıya çıktı, korktular. Çocuklarım araç plakasını aldı, biz de hemen jandarmayı aradık, durumu bildirdik. Evdeki kamera görüntülerini çıkarttık.
Kamera görüntülerinden araç 2 el ateş etmiş. Çocuklar o esnada çok korktular. Burası bir yerleşimi de olduğu için evin içinden birisi çıkıyor olabilir, mermi onlara da denk gelebilirdi. Çocuklarıma da denk gelebilirdi. Bence burada silah sıkılması çok yanlış bir durum"