İmralı Adası'na 27 Şubat'ta üçüncü kez giden DEM Parti heyeti, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın açıklamasını aynı gün akşam kamuoyuyla paylaşmıştı.
Öcalan, terör örgütüne kendini feshetme çağrısında bulunarak "Varlığı zorla sona erdirilmemiş her çağdaş cemiyet ve partinin gönüllü olarak yapacağı gibi devlet ve toplumla bütünleşme için kongrenizi toplayın ve karar alın; tüm gruplar silah bırakmalı ve PKK kendini feshetmelidir" demişti.
Öcalan'ın çağrısına ise terör örgütünden yanıt gelmiş, PKK ateşkes ilan ettiğini duyurmuştu.
BAHÇELİ, DEMİRTAŞ'I ARADI
Tüm bu gelişmelerin ardından dikkat çeken bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Edirne Kapalı Cezaevi'nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile telefonda görüştü.
Görüşmenin dün yapıldığı, Demirtaş'ın son açıklamaları karşısında Bahçeli'nin Demirtaş'a teşekkür ettiği öğrenildi.
DEMİRTAŞ: ELİMDEN GELENİN FAZLASINI YAPACAĞIM
Demirtaş, yaşananlarla ilgili kaleme aldığı yazıda "...Erdoğan, Bahçeli ve Öcalan… Allah hepsine uzun ve sağlıklı ömür versin ama hayatlarının son dönemecinde Orta Doğu barışı, tarihi Kürt - Türk barışı için inisiyatif almış bu üç liderin başarılı olabilmeleri için ben elimden gelenin fazlasını yapacağım" ifadelerini kullanmıştı.
TUNCER BAKIRHAN'I DA ARAMIŞTI
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da önceki gün Öcalan’ın mesajının kamuoyuyla paylaşılmasının ardından Bahçeli’nin kendisini arayarak, “Bu ülkeyi birlikte demokratikleşeceğiz” dediğini aktarmıştı.