Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasına yönelik protestoları yorumlarken kullandığı sözlere ilk tepki, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir'den geldi.
Bilindiği üzere Erdoğan bu öğle saatlerinde 'turpun büyüğü' tartışmasını bir kez daha gündeme getirmiş, İmamoğlu ve Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ile Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çakır'ın tutuklanmasıyla boyutlanan operasyonlar için şunları söylemişti:
"Üstelik bunlar henüz heybede duran büyük turplar ortaya dökülmeden CHP’nin içinden gelen belge ve bilgiler ışığında güvenlik güçlerinin ve yargının elde ettiği suçlar. Heybedeki büyük turplar ortaya saçıldığında bırakın milleti kendi yakınlarının suratlarına bakacak yüzleri dahi kalmayacak."
Murat Emir, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:
'CUMHURBAŞKANI MI OLACAKSIN, BAŞSAVCILIK MI YAPACAKSIN?'
- "Pisliğinizi örtemeyeceksiniz' diyor. Pislik örtme uzmanı sizsiniz. CHP'nin içinden gelen 'bizzat bilgiler' diyor. Demek ki sen tanıklara, dosyadaki delillere hakimsin. Demek ki sen savcısın. Cumhurbaşkanı mı olacaksın, başsavcılık mı yapacaksın?
'BU OPERASYONUN TETİKÇİSİ SENSİN'
- Delilleri biliyor, turpları biliyor, pislikleri örtemeyeceğimizi düşünüyor. Sen boğazına kadar bu işin içindesin. Bu operasyonun tetikçisi sensin.
'CHP'YE OPERASYON HAZIRLIĞI VAR'
Ve anlıyoruz ki Cumhurbaşkanı, CHP'ye operasyon hazırlığı yapıyor. Senin ona gücün yetmez. Kalibren yetmez. İki düşmanınız var. Bacaklarınız tir tir titriyor. İktidarınızı kaybetmekten korkuyorsunuz. Biri Ekrem İmamoğlu. Bükemediğiniz bileği de, CHP'yi de tartışma konusu yapmaya çalışıyorsunuz."