Yeni bir bilimsel araştırma, çocuklar arasında çok popüler olan meyveli buz içeceğinin çok tehlikeli olabileceğini ortaya koydu.
İngiltere'de ve İrlanda'da çok sayıda çocuk, renkli ve buzlu içecekleri içtikten sonra bilinç kaybı yaşayarak hastaneye kaldırıldı.
Sinemalarda ve oyun alanlarında makinelerde satılan bu içecekler, genellikle buzun korunmasına yardımcı olan tatlandırıcı gliserol maddesi içeriyor.
GLİSEROL ZEHİRLENMESİ SENDROMU
Dublin Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, bu içeceklerin gliserol zehirlenmesi sendromuna yol açabileceği belirtildi.
Bu rahatsızlık bilinç kaybı, baş ağrısı ve kan şekeri düşmesi gibi sorunlara yol açıyor.
İngiltere Gıda Standartları Kurumu, meyveli buzlu içeceklerin 4 yaş altı çocuklara verilmemesini tavsiye ediyor. Ancak bilim insanları, bu yaş sınırının 8'e çıkarılması gerektiği uyarısı yaptı.