Diyarbakır'da DEM Parti, DBP ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından “Özgürlük İçin Demokratik Toplum” sloganıyla organize edilen nevruz kutlamaları başladı.

Merkez Bağlar ilçesindeki 136 bin metrekarelik alana sahip Nevruz Parkı’nda yapılacak kutlamalar için gelenler altı ana giriş kapısında oluşturulan üç kademeli arama noktasından geçirilerek içeri alındı.

Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı alanda 10 bin polis görev yaparken, Nevruz Parkı’nın bulunduğu alan yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda polis bariyerleriyle kapatıldı. Nevruz ateşi için ise 3 ton odun kullanıldı.

ÖZEL'İN MESAJI DA OKUNDU

Diğer taraftan nevruzda ilk kez bir CHP Genel Başkanı'nın mesajı okunmuş oldu.

"Bu topraklar, farklı kültürlerin, dillerin ve inançların bir arada kardeşçe yasadığı, dayanışmanın ve umudun yeşerdiği kadim topraklardır" diyen Özgür Özel "Demokrasiye, adalete ve özgürlüğe olan inancımızla, herkesin eşit yurttaşlık temelinde bir arada yaşadığı bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Diyarbakır'da Nevruz kutlamaları başladı: Bir ilk yaşandı - Resim : 1

ÖCALAN'IN MESAJI GELMEDİ

Ancak DEM Parti "Beklentilerin aksine İmralı Heyetine izin verilmemesi üzerine Sayın Abdullah Öcalan’ın mesajı bu seneki Newroz'a gelmedi" açıklaması yaptı.

DEM Parti kaynaklarından yapılan bilgilendirmede "Nevruz öncesi heyetin başvurusuna yanıt verilmediği için bu yılki Nevruz'a Öcalan'ın mesajının gelmediği" belirtildi.

Diyarbakır'da Nevruz kutlamaları başladı: Bir ilk yaşandı - Resim : 2

Nevruz etkinliği sanatçıların seslendirecekleri şarkılarla gün boyunca devam edecek.