Dolar/TL, Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması ve ardından küresel ticaret savaşı kaynaklı riskten kaçışa rağmen Merkez Bankası'nın 45 milyar doları aşan döviz satışının desteğiyle 38 etrafında dar bantta dalgalanmaya devam etti.

Kur bu sabah güne 38,11 civarında başladı. Aynı dakikalarda Euro/TL yüzde 0,8 primle 43,3260'tan ve sterlin/TL yüzde 0,4 yükselişle 50,5670'ten satıldı. Bu verilere göre TL'nin dolar karşısındaki yıl başından beri değer kaybı yüzde 7,2 oldu.

TL cinsi yatırım araçlarındaki İmamoğlu tutuklanması sürecinde ve ardından ticaret savaşlarıyla yaşanan satış baskısı Merkez Bankası'nın 45 milyar doları aşan döviz satışı, 400 baz puan sıkılaştırması ve 120 milyar lirayı aşan tahvil alımının ardından yavaşladı.

GÖZLER MERKEZ'DE

Piyasalarda yarın sonuçları açıklanacak TCMB faiz kararı bekleniyor. TCMB'nin İmamoğlu'nun tutuklanmasıyla yaşanan piyasa oynaklığının ardından faiz indirim döngüsüne bu ay ara vermesi bir haftalık repo faizini yüzde 42,5'te sabit bırakması bekleniyor.

Reuters anket katılımcıları TCMB'nin yaz aylarında indirimlere tekrar başlayabileceğini öngörse de genel beklenti bankanın bu yıl daha az indirime gidebileceği yönünde.

Politika faizi için 2025 sonu beklentisi medyanı Şubat ayında yapılan ankette yüzde 30 seviyesindeyken son ankette yüzde 34 seviyesinde gerçekleşti.

İç gündemde bugün Mart ayı konut satış istatistikleri takip edilecek. Ayrıca Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın Suriye ziyareti ve ülkenin geniş kesimlerinde etkili olan zirai donun etkileri izlenecek.