Milli voleybolcu Ebrar Karakurt, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına sosyal medyadan tepki gösterdi: “Hak, hukuk, adalet” mesajı dikkat çekti.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması Türkiye gündeminin ilk sırasına yerleşti.
Hakkında yürütülen 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında 22 Mart akşamı adliyeye sevk edilen İmamoğlu, 23 Mart günü öğle saatlerinde tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi.
İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, İBB’ye yönelik olarak “ihaleye fesat karıştırma, kişisel verileri kaydetme, rüşvet alma ve örgüt kurma” suçlamaları yöneltildi.
Aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı olan İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde CHP’nin cumhurbaşkanlığı ön seçiminde de aday olduğunu açıklamıştı.
İmamoğlu’nun tutuklanmasına kamuoyundan gelen tepkiler artarken, bir ses de milli voleybolcu Ebrar Karakurt’tan yükseldi.
Sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapan Karakurt, Barış Manço’nun “Eğri Eğri Doğru Doğru” şarkısını kullanarak, “Hak, hukuk, adalet” mesajı verdi. Paylaşımında ayrıca Atatürk temalı bir görsele de yer verdi.
Sosyal medyada hızla yayılan bu paylaşım, özellikle gençler arasında büyük ilgi gördü.
Karakurt’un sessiz kalmaması, sanat ve spor dünyasından gelecek yeni tepkilerin habercisi olarak yorumlandı.