Et lokantasında sipariş verilmesi ve uzak durulması gereken 8 ürün
Bir et lokantası sahibi, et lokantalarında "mutlaka" sipariş verilmesi gereken ürünlerle, uzak durulması gereken ürünleri sıraladı.
![Et lokantasında sipariş verilmesi ve uzak durulması gereken 8 ürün - Resim: 1](https://img.nefes.com.tr/rcman/Cw820h547q95gm/storage/files/images/2025/02/12/shutterstock-2333537017-jdwj.jpg)
ABD'nin turistik şehirlerinden New York'ta bir et lokantası işleten Dennis Turcinoviç isimli adam, ülkenin saygın medya kuruluşlarından Business Insider'a açıklamalarda bulundu.
![Et lokantasında sipariş verilmesi ve uzak durulması gereken 8 ürün - Resim: 2](https://img.nefes.com.tr/rcman/Cw820h547q95gm/storage/files/images/2025/02/12/shutterstock-2441025633-mayo.jpg)
Lüks et lokantalarında sipariş verilmesi gereken ve uzak durulması gereken ürünleri sıralayan Turcinoviç, tüketicilerin bazı detaylara dikkat etmesi gerektiğini de duyurdu. Delmonico's isimli restoranın sahibi olan Turcinoviç, benzer et lokantalarının menülerini bildiğini söylerken, kendisi de bir lokantaya gittiğinde bu detaylara dikkat ettiğini söyledi.
![Et lokantasında sipariş verilmesi ve uzak durulması gereken 8 ürün - Resim: 3](https://img.nefes.com.tr/rcman/Cw820h547q95gm/storage/files/images/2025/02/12/shutterstock-1660601278-ujfz.jpg)
ÖZEL KESİM ETLER DENENMELİ
Turcinoviç, iyi hazırlanmış ve özel olduğu ifade edilen bir ete her zaman para harcayacağını söylüyor. "A5 wagyu görürsem hep onu sipariş ederim" diyen Turcinoviç, "Çok yağlı ve kaliteli bir sığır eti iyi pişirilirse her kuruşuna değer" diyor. Turcinoviç, etin doğru pişirilmemesi durumunda da yemeğin çok leziz olmayacağını söylüyor. Turcinoviç, antrikot etinin de tercih edilebileceğini dile getirdi.
![Et lokantasında sipariş verilmesi ve uzak durulması gereken 8 ürün - Resim: 4](https://img.nefes.com.tr/rcman/Cw820h547q95gm/storage/files/images/2025/02/12/shutterstock-1631894812-iij7.jpg)
MEVSİMİNDE ÜRÜNLERİ TERCİH EDİN
Turcinoviç, mevsim ürünlerinin tercih edilmesi gerektiğini dile getiriyor. Ünlü işletmeci, "Eğer menüde mevsim ürünü varsa onu sipariş edin. Trüf mantarı ve yabani pırasa, mevsiminde tercih ettiğim iyi ürün" dedi. Turcinoviç, müşterilerin garsonlara ürünler hakkında soru sormaktan çekinmemesi gerektiğini de aktardı. Turcinoviç, "Eğer menüde patates kızartması görürseniz, bunun hangi tür patates olduğunu sorabilirsiniz" dedi.
![Et lokantasında sipariş verilmesi ve uzak durulması gereken 8 ürün - Resim: 5](https://img.nefes.com.tr/rcman/Cw820h546q95gm/storage/files/images/2025/02/12/shutterstock-2381382539-c1o2.jpg)
Turcinoviç, müşterilerin garsonlara ürünler hakkında soru sormaktan çekinmemesi gerektiğini de aktardı. Turcinoviç, "Eğer menüde patates kızartması görürseniz, bunun hangi tür patates olduğunu sorabilirsiniz" dedi.
![Et lokantasında sipariş verilmesi ve uzak durulması gereken 8 ürün - Resim: 6](https://img.nefes.com.tr/rcman/Cw820h545q95gm/storage/files/images/2025/02/12/shutterstock-1779388748-fizu.jpg)
DENEYSEL ÜRÜNLER SİPARİŞ EDİN
Turcinoviç, "Eğer et lokantası standartlarında yapıldığına inandığınız, deneysel ya da yeni bir ürün görürseniz sipariş verin. Eğer normalde bu tür restoranlarda çok da rastlamadığınız bir şeyse bunun siparişini verin" diyor.
![Et lokantasında sipariş verilmesi ve uzak durulması gereken 8 ürün - Resim: 7](https://img.nefes.com.tr/rcman/Cw820h547q95gm/storage/files/images/2025/02/12/shutterstock-2558369181-pc6s.jpg)
DENİZ ÜRÜNLERİ TERCİH EDİLEBİLİR
Business Insider'a konuşan Turcinoviç, deniz ürünlerinin de tercih edilebileceğini dile getirdi. ABD'de et lokantalarında çok yaygın olan deniz ürünleri tabağının başlangıç olarak tercih edilebileceğini söyledi.
![Et lokantasında sipariş verilmesi ve uzak durulması gereken 8 ürün - Resim: 8](https://img.nefes.com.tr/rcman/Cw820h547q95gm/storage/files/images/2025/02/12/shutterstock-1229536477-yzoo.jpg)
TATLIYI PAS GEÇİN
Turcinoviç, et lokantalarının tatlı konusunda çok iyi olmadığını söyledi. Turcinoviç, "Eğer yemekten tasarruf etmek istiyorsanız, tatlıları pas geçin. Genelde et lokantalarında iyi tatlılar olmaz ve genelde et lokantaları başka bir dükkandan kek alıp onu dilimleyerek tabağa yerleştirir. Eğer lokantanın özel bir tatlı şefi yoksa, tatlı siparişi vermeyin" dedi.
![Et lokantasında sipariş verilmesi ve uzak durulması gereken 8 ürün - Resim: 9](https://img.nefes.com.tr/rcman/Cw820h547q95gm/storage/files/images/2025/02/12/shutterstock-2493019461-mgrb.jpg)
GENEL OLARAK MAKARNALARI GÖRMEZDEN GELİN
Turcinoviç, et lokantalarında makarna siparişi verilmemesi gerektiğini de söylüyor. Turcinoviç, "Genelde et lokantalarında yapılan makarnalar ya çok ağır oluyor ya da kötü oluyor" dedi. Ünlü işletmeci, "Eğer, şefin uzmanlık alanı değilse, makarna siparişi vermenize gerek yok" dedi.
![Et lokantasında sipariş verilmesi ve uzak durulması gereken 8 ürün - Resim: 10](https://img.nefes.com.tr/rcman/Cw820h547q95gm/storage/files/images/2025/02/12/shutterstock-486749047-vn4x.jpg)
FİLEMİNYON SİPARİŞ ETMEYİN
Business Insider'a konuşan Turcinoviç, "Genelde fileminyondan çok daha iyi seçenekler vardır. Eğer gerçekten bunu istemiyorsanız, bir et lokantasında tercih etmemeniz gereken bir üründür. Fileminyonu her yerde sipariş edebilirsiniz" dedi. Turcinoviç, "Ben en iyi etin tercih edilmesi taraftarıyım. Benim için bu antrikot ya da biftek" dedi.
![Et lokantasında sipariş verilmesi ve uzak durulması gereken 8 ürün - Resim: 11](https://img.nefes.com.tr/rcman/Cw820h461q95gm/storage/files/images/2025/02/12/shutterstock-1584032401-raw6.jpg)
DOMATES-SOĞAN SALATASI SİPARİŞ ETMEYİN
Turcinoviç, eğer mevsiminde değilse domatesli ve soğanlı salata sipariş edilmemesi gerektiğini söylüyor. Turcinoviç, "Eğer çok dikkat çekici bir unsuru yoksa ya da domates mevsimi değilse paranızı bu salataya harcamayın. Domates mevsimi değilse salatanın pek de tadı, tuzu olmaz" ifadesini kullandı.