Filipinler Hava Kuvvetleri (PAF), envanterindeki FA-50 savaş uçağının gece operasyonu sırasında kaybolduğunu açıkladı.

Açıklamada, "Uçak hedef bölgeye ulaşmadan 1 dakika önce göreve dahil olan diğer uçaklarla temasını kaybetti" dendi.

Diğer uçakların geri dönene kadar kayıp uçakla tekrar bağlantı kurmaya çalıştığı belirtildi. PAF'ın kayıp savaş uçağını bulmak için "elindeki tüm kaynakları kullanarak kapsamlı arama operasyonu" yürüttüğü açıklandı.

Filipinler Ordu Sözcüsü Albay Louie Dema-ala açıklamasında, kayıp FA-50'nin Mindanao bölgesine bağlı Bukidnon'da komünist isyancı örgüt Yeni Halk Ordusu ile savaşan birliklere "hava desteği sağlamak" için gönderilen bir filonun parçası olduğunu belirtti.

Savaş uçakları, Filipinler'in ikinci büyük şehri Cebu'daki havaalanıyla aynı pisti paylaşan Mactan-Benito Ebuen Hava Üssü'nden kalkış yapmıştı.

Filipinler 2015’te Güney Kore’den 18,9 milyar peso (326 milyon dolar) değerinde çok amaçlı 12 FA-50 savaş jeti satın almıştı.