Filipinler'de Ulusal Hava Durumu Servisi, başkent Manila ve ülkenin diğer iki bölgesinde sıcaklık endeksinin "tehlikeli" seviyelere ulaştığı" uyarısını yaptı.

Sıcaklıkların pazartesi günü 33 dereceyi vurduğu belirtiliyor. Artan sıcaklıklar nedeniyle pazartesi günü başkent Manila'da çok sayıda okul tatil oldu.

Filipinler Eğitim Bakanlığı’nın verilerine göre Manila’da 2,8 milyondan fazla öğrenci var.

Beton duvarların, metalik tavanların, kentteki yoğun kalabalığın ve zayıf hava akışının sıcaklık hissini "dayanılamayacak seviyelere yükselttiği" aktarıldı.

Sıcaklıklardan en çok etkilenen grubun klimasız, kötü inşa edilmiş evlerde yaşayan düşük gelirli Filipinliler olduğu belirtildi.

Ocak ayında Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu, aşırı hava koşullarının geçen yıl Filipinler dahil, 85 ülkede yaklaşık 242 milyon çocuğun eğitimini aksattığını ve en büyük etkiyi sıcak hava dalgalarının yarattığını söyledi.