Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın Ürdün'ün başkenti Amman'da.
Fidan, Güler ve Kalın bu ziyaretlerinde Ürdün, Irak, Lübnan ve Suriye'nin dışişleri ve savunma bakanları ile genelkurmay ve istihbarat başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya katıldı.
Üst düzey heyetlerin katılımıyla düzenlenen toplantının başladığı kaydedilirken, toplantının ardından Türkiye, Ürdün, Irak, Lübnan ve Suriye'nin dışişleri bakanlarının ortak bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.
Toplantıda güvenlik, terör ve organize suçlarla mücadele başlıklarında işbirliği imkanlarının yanı sıra bölgesel gelişmelerin de değerlendirilmesi öngörülüyor.
Şimdiye kadar basına yansıyan fotoğraflarda Türkiye temsilcilerinin ortadaki masada oturduğu görülüyor.
Türk heyet erken saatlerde "Türkiye-Ürdün 3 3 Toplantısı"na katılmıştı.