canlı casino siteleri
Bu kadınlar hayat kurtarmak için direksiyon sallıyor

Kocaeli İl Ambulans Servisi Başhekimliği'nde görev yapan 4 kadın sağlık personeli, çeşitli zorluklara rağmen genellikle erkeklerin yaptığı ambulans şoförlüğünü, meslek edindi. Uzun yıllar ambulansların arka kabininde paramedik ve acil tıp teknisyeni (ATT) olarak çalışan kadınlar, daha sonra ileri sürüş teknikleri eğitimi alarak, yoğun trafikte önemli bir görev üstlenmeye başladı. Yıllardır gelen anonsları duyar duymaz hızlıca istasyondan çıkan kadın ambulans sürücüleri, hayat kurtarmak için yollarda zamana karşı yarışıyor.

Kadın olduğumuz için gidip, gidemeyeceğimizi sordu

14 yıldır Kocaeli 112'de çalıştığını söyleyen Nazlı Türkan, 8 yıldır aktif olarak ambulans sürdüğünü kaydetti. 4 yıldır da mesleğe yeni başlayan kişilere eğitim verdiğini dile getiren Türkan, "Belli bir süre arka kabinde çalıştıktan sonra sürücü olmaya karar verdim. Bu sonuçta sadece erkeklerin değil, kadınların da yapabileceği bir meslek" dedi.
İl dışı nakiller yaptıklarını belirten Türkan, "Geçtiğimiz günlerde nakil sırasında hasta yakını, 'siz mi kullanacaksınız?' 'gidebilecek misiniz?' diyerek tedirgin oldu. Bizde, 'sıkıntımız yok, gidebiliriz' deyip onu teselli ettik. Kadın olduğumuz için gidip, gidemeyeceğimizi sordu. Kadınların istediği zaman başaramayacağı hiçbir şey yoktur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!