canlı casino siteleri
Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesinde Teknolojik Eğitim Üssü: Güzeller Eğitim Kurumları

Okulumuz olarak, Türkiye’nin kalkınmasında ve gelişmesinde eğitimi ön plana aldık. Tüm OSB’lerde eğitim faaliyetlerinin olması gerektiğini temele alıp Gebze Güzeller OSB’de eğitim çalışmalarımızı başlattık. Kadın istihdamını arttırmak ve bölgede çalışan kadınların yüklerini azaltmak amacıyla eğitim faaliyetlerimize önce Nurşen Ceylan Anaokulu ile başladık. Daha sonra 2019-2020 eğitim öğretim yılında eğitim hayatına başlayan Özel Adem Ceylan Final Teknik Kolejini kurduk. Uyguladığımız nitelikli eğitim ile çok kısa sürede fark yaratmaya ve adımızdan söz ettirmeye başladık. Milli manevi değerlere sahip, ülkemize hayırlı nesiller yetiştirmek için yola çıktık ve Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji olarak hedeflerimize emin adımlarla ilerlemekteyiz.

Ücretsiz Eğitim Veren Teknik Kolej

Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji olarak alanında uzman öğretmenler ve son teknolojiyle donatılmış atölyelerimizle sanayi için ''Ara Eleman Değil, Aranan Eleman'' yetiştiren bir kurum halini aldık. Yüzde yüz (%100) devlet destekli ve velilerden eğitim ücreti talep edilmeyen kolejimizin bünyesinde 18 atölye, 16 laboratuvar, 2 teknik resim atölyesi, 58 derslik, 15 grup çalışma odası, kütüphane, kapalı spor salonu, halı saha ve 800 kişi kapasiteli yemekhane bulunmaktadır. Devlet teşvikli kolejimizde, özel okul kalitesinde eğitim alan öğrencilerimiz için birçok imkânı da beraberinde sağlamaktayız. Gebze Güzeller OSB’nin tam desteğini alan okulumuzda öğrencilerimiz, staj imkânlarını bölgede bulunan anlaşmalı firmalarda rahatlıkla yapabilmektedirler. Ayrıca Gebze Güzeller OSB’de bulunan firmaların destekleri sayesinde öğrencilerimize, yaptığı projelerle ulusal ve uluslararası yarışmalara sorunsuz bir şekilde katılabilme fırsatı da sunmaktayız. 


Gebze Güzeller OSB’nin içinde, TÜBİTAK Marmara Teknokent kampüsünde sadece öğrencilerin MARTEK ile birlikte projelerde kullanabileceği bir laboratuvar kurmaktayız.  Gebze Güzeller OSB ile bölgedeki başarılı sanayici ve iş adamları, kolejimize konuk olarak derslere gelip tecrübelerini öğrencilerimize aktarmaktadır. Böylece girişimci iş adamları hem öğrencilerimizle tanışmakta hem de öğrencilerimize ilham kaynağı olmaktadır.


Türkiye’nin Önde Gelen Firmalarıyla İş Birliği

Geleceğe umutla bakan, milli değerlere sahip, ülke ekonomisine katkı sağlayan bireyler yetiştiren Güzeller Eğitim Kurumları olarak Türkiye’nin önde gelen firmalarıyla ve okullarıyla anlaşmalarımız bulunmaktadır. Kolejimizin iş birliği içinde olduğu bazı firma ve kurumlarımız şunlardır: Schneider Elektrik, Opsan, Vivo,ASELSAN, Vekmar, TÜBİTAK MARTEK, Hepsiburada, Cavo, Festo, Altınay Robot, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi... Ayrıca Schneider Elektrik’in ve Vivo'nun desteğiyle okulumuzda kurulan  atölye ve laboratuvarlar en ileri teknoloji ile donatılmıştır.


Üreten ve Geliştiren Okul

Üretimin güçlenmesi, öğrencilerin sanayi ile mümkün olduğunca erken tanışıp kendi alanlarına yönelik ilgi duymaları için okulların sanayi ile birlikte hareket etme ihtiyacı gün geçtikçe daha da belirginleşmektedir. Bu noktada, Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji olarak üretim mekanizmaları ile kapasitelerini genişletip etkin pazarlama ve satış stratejileri ile "Üreten Okul Olmak” vizyonunu hayata geçirmemiz en büyük hedeflerimizden biridir. Okulumuzun bulunduğu bölgedeki firmalarla çeşitli iş birliklerine imza atarak öğrencilerimizin alanları ile ilgili çalışmalarını,bizzat yaparak ve yaşayarak öğrenmeleri için bütün gayretimizi göstermekteyiz. 
Hedeflerimiz arasında bölgemizde bulunan firmaların aranan ara eleman açığını çözüme kavuşturmak da vardır. Bu doğrultuda birçok üretici firma, okulumuzda bir laboratuvar kurarak üretim alanlarının küçük bir bölümünü okulumuza yapmaktadır. Önümüzdeki yıllarda yaptığımız iş birlikleri ve üretimlerimizin sayısı hızla artan bir eğriye sahip olacaktır.

Proje Tabanlı Eğitim; öğrencilerin kendi öğrenmelerini kurgulayıp  yönlendirildikleri ve böylece yaratıcılıklarını geliştirebildikleri, karşılaştıkları sorunları iş birliği içinde çözmeye çalıştıkları bir eğitim modelidir.
Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji olarak proje tabanlı eğitime önem vermekteyiz. Okulumuzda, öğrencilerin hayal güçlerini kullanıp bunları ortaya çıkaracağı projelere dönüştürebilmelerine fırsat vermekteyiz. Öğrencilerin oluşturdukları projeleri geliştirebilmeleri adına geçen yıl Adres Patent iş birliği ile okulumuzda, Türkiye’de öğrencilere yönelik ilk patent yarışmasını düzenledik. Gelenekselleştirilen yarışmanın ilki okul çapında düzenlenmiş olup ikincisini tüm Kocaeli’deki Meslek ve Teknik Anadolu liselerinde yapmayı planlamaktayız. Ayrıca Bir Patent Fikrim Var Proje Yarışması’nda dereceye giren proje sahibi öğrencilerimizin projelerinin patent başvurularını yapıp bunu hayata geçirebilecek projecilerin üretimine imkan sağlayacağız.

Özel Gebze Güzeller Mesleki Eğitim Merkezi; Sanayiye Kaliteli İş Gücü Sağlayacak...
Türkiye ekonomisinin temel taşı olan esnaf ve sanatkârların çırak ihtiyacının karşılanması, öğrencilerin Âhilik kültüründen gelen usta-çırak ilişkisi içinde, sanayiye aranan eleman yetiştirilmesi amacıyla Özel Gebze Güzeller Mesleki Eğitim Merkezini kurduk.Kuruluşunun ilk yılında on bölümde yüze yakın öğrenciyle eğitim faaliyetlerimize başladık. Özel Gebze Güzeller Mesleki Eğitim Merkezi olarak Gebze Güzeller OSB ve bölgedeki firmalara kalifiye iş gücü sağlamayı hedeflemekteyiz.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!