İstifa eden Berat Albayrak'ın yerine Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Lütfi Elvan kimdir?
İstifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yerine eski Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan getirildi. 58 yaşındaki Lütfi Elvan, siyasi kariyerinde Kalkınma Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı, Ulaştırma-Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevlerini üstlendi.
- 10 Kasım 2020, 03:39
- 9959
- 0
Berat Albayrak'ın istifası sonrası yeni Hazine ve Maliye Bakanı da belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Albayrak'ın yerine Lütfi Elvan'ı atadı. Karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
KRİTİK GÖREVLERDE BULUNMUŞTU
Lütfi Elvan, siyasi kariyerine AK Parti'ye katılması ile başlarken, Lütfi Elvan bu süreçte Türkiye Kalkınma Bakanı, Başbakan Yardımcılığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevlerini üstlendi.
LÜTFİ ELVAN KİMDİR?
Lütfi Elvan, 12 Mart 1962 tarihinde Karaman'ın Ermenek ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Konya'da tamamlamasının ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesinde eğitimine devam etti. 1983 tarihinde lisans eğitimini tamamlayan Lütfi Elvan, ardından İngiltere'de bulunan Leeds Üniversitesi'nde Maden ve Yöneylem Araştırması alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Lütfi Elvan, ikinci yüksek lisansını ise ABD'de bulunan Delaware Üniversitesi'nde Ekonomi alanında yaptı.
1987 yılında Etibank'ta Yöneylem Araştırma Grubunda mühendis olarak görev alan Lütfi Elvan, bilgisayar destekli madencilik uygulamalarının Etibank'ta yaygınlaşması çalışmalarına öncülük etti. 1989 yılında ise Devlet Planlama Teşkilatı'nda çalışmaya başladı. Burada 1996 yılına kadar uzman yardımcısı, olarak çalışan Lütfi Elvan, 1996 yılında ise Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü'nde Kalkınmada Öncelikli Yöreler Dairesi Başkanlığı görevine atandı ve bu görevini 2002 yılına kadar sürdürdü. 2002 yılında başladığı Müsteşar Yardımcılığı görevinden Temmuz 2007 tarihinde siyasi kariyerine başlamak için istifa etti.
AK Parti'ye katılarak siyasete atılan Lütfi Elvan, 2007 seçimlerinde Karaman milletvekili olarak TBMM'ye girdi O dönem AK Parti Genel Başkanı konumundaki Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı olarak görev yapan Lütfi Elvan, Türkiye- Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu ve AB Başkanlığına seçildi.
2011 seçimlerinde bir kez daha meclise giren Lütfi Elvan, bu kez Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı. 2014 yerel seçimlerinde Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına aday gösterilmesinin ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına getirildi.
AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan Seçim hükümeti'nde Reform ve Yatırımlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı olan Elvan, Davutoğlu'nun istifa etmesinin ardından Binali Yıldırım tarafından 24 Mayıs 2016 tarihinde kurulan 65. Türkiye Hükûmetinde Kalkınma Bakanlığı görevini üstlendi
İyi derecede İngilizce bilen Lütfi Elvan, evli ve iki çocuk babasıdır.
0 Yorum
Yorum Gönder
Trend Haberler
Yazarlarımız
Editörün Seçimi
İstanbul Nöbetçi Eczaneler
























































































































Anket
Anket Sonucu
Soru:
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
Toplam Oy Kullanıldı
Sosyal Medyada Biz
E-Bülten Aboneliği
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
Yoğun kar nedeniyle Anadolu Otoyolu'nda ulaşım aksadı
Kocaeli'ye gelen sıfır araç yüklü tırı vatandaşlar yanmaktan kurtardı
DHKP-C terör örgütünün kirli oyunu bozuldu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evini ve çevresini fotoğraflarken yakalandı
Bilim Kurulu toplantısında konuşulanlar sızdı! Sert kısıtlamalar geri dönüyor
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Düzce'de ziyaretlerde bulundu
İstifa eden Berat Albayrak'ın yerine Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Lütfi Elvan kimdir?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Albayrak'ın istifasını kabul etti
Aydanın isteği nedeniyle İzmire köfte ayran siparişi yağıyor