İsrail Enerji Bakanı Eli Cohen, Gazze Şeridi’ne elektrik tedarikinin durdurulması yönünde talimat verdi.
İsrail basınındaki haberlere göre, Cohen, "Tüm esirlerin dönmesi için elimizdeki tüm araçları kullanacağız." ifadesini kullandı.
Bakan Cohen'in İsrail Elektrik Şirketi'ne (IEC) Gazze Şeridi'nin santrallerine elektrik satışını durdurma emri verdiği kaydedildi.
FİLİSTİNLİLERİ ZORLA YERİNDEN ETMEK İÇİN DEPARTMAN KURULACAK
İsrailli aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel de Filistinlileri zorla yerinden etmek için bir departman kuracaklarını belirtti.
Departman kurmak için Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yisrael Katz'ın liderliğinde hazırlık yaptıklarını ifade eden Smotrich, bütçenin bu duruma engel olmayacağını belirtti.
Smotrich, ABD yönetimindeki bazı yetkililerin kendisine "İsrail'i sevmeyen 2 milyon kişinin sınırlarınıza bu kadar yakın kalmasına izin verilemez" dediğini iddia etti.
"Günde 5 bin kişiyi zorla yerinden ederlerse bunun bir yıl süreceğini" öne süren Smotrich, lojistik durumun karmaşık olduğunu; kimin hangi ülkeye gideceğinin bilinmesi gerektiğini kaydetti.
Smotrich, Tel Aviv'in Gazze'den zorla yerinden edilenlerin hangi ülkeler tarafından karşılanacağının belirlenmesi için ABD yönetimiyle birlikte çalıştığını ifade etti.