Ülke genelinde 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin son gününde tatillerini Trakya Bölgesi, Çanakkale, Saros Körfezi ve Ege kıyalarında geçirenler, İstanbul'a dönmeye başladı.

İstanbul yolunda, otogarda dönüş yoğunluğu - Resim : 1

Dönüş yoluna geçen tatilciler nedeniyle Tekirdağ-İstanbul kara yolunda araç yoğunluğu oluştu. Tekirdağ-İstanbul kara yolunda daha önce 4 ekip 8 personelle yürütülen trafik denetimleri, 22 ekip ve 46 personele çıkarıldı.

İstanbul yolunda, otogarda dönüş yoğunluğu - Resim : 2

Ekipler dron, kamera ve yeni nesil radar sistemleriyle trafiği kontrol ederken, yoğunluk anlarında ışık yönetimi ve emniyet şeritlerinin kullanımı gibi yöntemlerle akışı hızlandırmayı hedefliyor. Jandarma ekipleri de kara yolu üzerindeki kritik noktalarda önlem aldı.

İstanbul yolunda, otogarda dönüş yoğunluğu - Resim : 3

İstanbul'a dönen vatandaşlar, Büyük İstanbul Otogarı'nda da yoğunluk oluşturdu. Otogar ve çevresindeki yoğunluk drone ile görüntülendi.

İstanbul yolunda, otogarda dönüş yoğunluğu - Resim : 4

Görüntülerde otogar giriş ve çıkışındaki araç trafiği dikkat çekti.

AA-DHA-İHA