İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, DEM Parti heyetinin İmralı'yı ziyareti sonrası gerçekleştirdiği ziyaretler üzerinden devam eden sürece ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Partisinin genel merkezinde konuşan Dervişoğlu, DEM Parti ile görüşmelere kapıyı kapattı.

Dervişoğlu "İYİ Parti olarak bizim Cumhuriyet düşmanlarıyla müzakere edecek hiçbir şeyimiz olamaz. İYİ Parti, affedilmek istenen terör örgütünü ve onun sözde liderini, onları meşrulaştırmak isteyen sözcülerini, ortaklarını ve siyasi sorumluluğu olmayan heyetlerini hiçbir surette ve hiçbir zaman asla ve kat’a muhatap almayacaktır" dedi.

Sorunları konuşmaya değil, sorunun kaynağıyla müzakere etmeye karşı olduklarını aktaran Dervişoğlu, "Terörsüz bir Türkiye'ye değil, terör örgütlerinin ve terörist başının meşrulaştırılmasına karşıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Dervişoğlu, şunları söyledi:

- İYİ Parti Türk milletinin aklını da hakkını da hukukunu da ne pahasına olursa olsun sonuna kadar savunacaktır. İYİ Parti bunun çatısıdır, yoludur ve ilan ediyorum ki cephesidir.

- 'Terörsüz Türkiye' ambalajıyla sunulan onursuz siyasetin karşısında dimdik duracak ve milletimizin bir kere daha kandırılmasına izin vermeyeceğiz.