Doğunun Çukurova'sı olarak bilinen kayısı üretiminde Türkiye'de önemli bir konumda yer alan Iğdır'da kayısı ağaçlarının çiçek açması ile kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Şehirde bulunan kayısı ağaçların çiçek açması ile vatandaşlar da bahçelere akın ederek bu eşsiz anıyı yakalamak istiyor.
Kayısı bahçelerinin arasından geçerken, çiçeklerin kokusu ve doğanın uyanışı, adeta bir tabloyu andıran manzaralar oluşturuyor. Doğa severler ve fotoğrafçılar, bu muazzam güzellikleri görüntüleyebilmek için bölgeye akın ediyor.
Profesyonel doğa fotoğrafçısı olan ve sosyal medyada binlerce takipçisi olan Mehmet Özcan bu eşsiz güzelliği her yol fotoğraflamak için bir yıl beklediğini söyleyerek "Kayısı ağaçlarımız şu an çok güzel bir görüntü oluşturuyor. Bu görüntü bana göre Japonya'daki sakura ağaçlarını güzelliğini aratmıyor.
İnsanların gelip burada bahar aylarında trekkingdir, doğa gezileri yapması çok güzel oluyor. İnşallah daha çok tanınır ve bilinir, daha çok duyulur. Çünkü bu özellik Doğu illerimizin birçoğunda yok. Bahar mevsimindeki mikroklimal iklime göre çok çok özel bir iklimi var" dedi.