İçişleri Bakanlığı tarafından Van Büyükşehir Belediyesi’ne Vali Ozan Balcı, kayyum olarak atandı. Kayyum kararına CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den tepki geldi.

"SEÇİMLERİ KAZANDIĞI KENTE HİZMET ETMEKTEN HUKUKSUZCA ALIKONMUŞTUR"

Özel, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları belirtti:

* "İktidar partisi, Van Büyükşehir Belediyesi'ne atadığı kayyımla 11 ayda 11 seçilmiş belediye başkanını görevinden uzaklaştırmış oldu.

* Bekir Kaya ve Bedia Özgökçe Ertan'dan sonra 3'üncü kez üstüste Van halkının iradesi çiğnenmiş, Abdullah Zeydan seçimleri kazandığı kente hizmet etmekten hukuksuzca alıkonmuştur.

* Tayyip Erdoğan, Kenan Evren'in Fatsa'da Terzi Fikri'yi görevden uzaklaştırarak başlattığı darbeci geleneği devam ettirmektedir. Buna hiçbir demokratın sessiz kalmaması gerekir.

* Bizler, her kademede seçilmiş yöneticilerin ve halk iradesinin yanında durmaya devam edeceğiz.

* Bir kez daha hatırlatırız ki, İçişleri Bakanlığı'na kayyum atama yetkisi veren düzenlemenin kaldırılmasını öngören yasa teklifimiz TBMM'de beklemektedir.

* Çare, erken seçim sandığını milletimizin önüne koymak, yürütme yetkilerini kullanan ancak milletimizin gözünden düşmüş, demokrasiyi, hukuku, özgürlükleri ayaklar altına alan bu iktidarı sandıkta yenmektir."

ÖZEL, HATİMOĞULLARI VE BAKIRHAN İLE GÖRÜŞTÜ

Özgür Özel, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile telefonda görüştü.

CHP lideri Özel, Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanmasının halkın iradesine darbe olduğunu belirterek, her iki eş genel başkana da dayanışma duygularını iletti.

CHP lideri Özel, askeri darbelere karşı oldukları gibi tüm demokratların hukuk yoluyla yapılan darbelere de karşı durması gerektiğini ifade etti.

ÖZGÜR ÖZEL HEYET GÖREVLENDİRDİ

Özgür Özel, kayyum atanmasıyla ilgili bir heyet görevlendirdi. Van’a gidecek heyet, Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara ve Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’dan oluşuyor.