Alman gazetesi Fuldaer Zeitung’un haberine göre Almanya’nın Mannheim kentinde bir araç kalabalığa daldı. Olayda çok sayıda kişinin yaralandığı ve iki kişinin öldüğü bildirildi.
Alman gazetesi Fuldaer Zeitung’un haberine göre Almanya’nın Mannheim kentinde bir araç kalabalığa daldı.
— Nefes Gazetesi (@nefesgazete) March 3, 2025
Mannheim Emniyeti’nden basın sözcüsü olayın ardından kentin Paradeplatz bölgesinde operasyon düzenlediklerini söyledi. Polis ve acil yardım ekiplerinin olay yerinde olduğu… pic.twitter.com/rN1egn01B6
Mannheim Emniyeti’nden basın sözcüsü olayın ardından kentin Paradeplatz bölgesinde operasyon düzenlediklerini söyledi. Olay sonrası düzenlenen operasyonda bir kişi gözaltına alındı.
2 ÖLÜ, 3 AĞIR YARALI
Emniyet yetkililerinden yapılan ilk açıklamada, "Olayda bir kişinin öldüğünü teyit edebiliriz, henüz kaç kişinin ağır yaralandığını ya da yaralanmaların ne kadar ciddi olduğunu söyleyemiyoruz. Bir failin tutuklandığını teyit edebiliriz. Şu anda başka faillerin olup olmadığını söyleyemiyoruz" dendi.
Daha sonra 2 kişi hayatını kaybettiği, 3 kişinin de ağır bir şekilde yaralandığı öğrenildi.
Olay, Almanya’nın çeşitli bölgelerinde Karnaval dönemini kutlamak için düzenlenen geçit törenlerine katılımın yoğun olduğu bir zamana denk geldi.
Baden-Württemberg’in içişlerinden sorumlu yetkililer, “hayatı tehlikeye atan bir durum”un söz konusu olduğu yönünde uyarı mesajı yolladı. Emniyet yetkilileri de kent sakinlerinin şehir merkezinden uzak durmalarını istedi.
İKİ HAFTA ÖNCE DE BENZER BİR OLAY OLMUŞTU
Erken seçimlerden hemen önce 13 Şubat'ta Münih'te bir araç kalabalığın içine dalarak 28 kişiyi yaralamıştı.
Yılbaşında da Almanya’nın doğusundaki Magdeburg kentinde Noel pazarına bir aracın girmesi sonucu iki kişi ölmüş, 70 kişi yaralanmıştı.