Fransa Eğitim ve Araştırma Bakanı Philippe Baptiste, Fransız bir bilim insanının ABD'ye girişinin telefonundaki Donald Trump karşıtı mesajları nedeniyle engellendiğini söyledi.
Bir konferansa katılmak için ABD'ye giden bilim insanının göçmen yetkilileri tarafından telefonunda Trump'ı eleştirdiği mesajların tespit edilmesi sonucu sınır dışı edildiği kaydedildi.
AFP'ye konuşan Fransız bakan, araştırmacının telefonda meslektaşlarıyla Trump yönetiminin bilim programını tartıştığını aktardı.
Baptiste, "İfade özgürlüğü ve akademik özgürlük bizim gururla savunduğumuz değerlerdir" diyerek ABD'nin bu adımını kınadı. Fransız bakan ABD'de çalışan birçok ünlü bilim insanının gelecekleri konusunda endişeli olduğunu söyledi.
Trump yönetiminin kamuda tasarruf gerekçesiyle araştırma fonlarını kesmesi tüm dünyada bilim insanlarının tepkisini çekiyor.