Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey, iç ve batı kesimlerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak.
Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Giresun, Aksaray, Yozgat ve Kırşehir çevrelerinde yağış bekleniyor.
Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenirken, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeyi ve Batı Akdeniz’in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülebilir.
İzmir, Aydın, Zonguldak, Bartın çevreleri ve Kastamonu kıyılarında kuvvetli yağış, Muğla çevrelerinde ise şiddetli yağış öngörülüyor.
ÇIĞ RİSKİ VAR
Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik ve eğimli yamaçlarında çığ riski bulunuyor. Vatandaşların bu bölgelerde dikkatli ve tedbirli olması önem taşıyor.
HAVA SICAKLIĞI 3 İLA 5 DERECE AZALACAK
Hava sıcaklıklarının kuzeydoğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalması, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmaması bekleniyor. Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif ve orta kuvvette, yağış alan bölgelerde ise yer yer kuvvetli şekilde esmesi tahmin ediliyor.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Zonguldak, Bartın, İzmir, Aydın çevreleri ile Kastamonu kıyılarında kuvvetli; Muğla çevrelerinde ise şiddetli yağışlara karşı tedbirli olunması gerekiyor. Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olunmalıdır.
DON VE BUZLANMALARA DİKKAT
Ülkemizin iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayları beklenirken, pus ve sis hadisesi de etkili olabilir.
Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu’nun yüksek eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi mevcut.
Buzlanma ve don olaylarının özellikle sabah ve gece saatlerinde ulaşımı olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor.