Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun yerine Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğine AFAD Başkanı Okay Memiş atandı.
Memiş'in atamasının ardından boşalan AFAD Başkanlığı koltuğun ise Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan getirildi.
Atama kararı ile Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros yeni Mersin Valisi olurken ondan boşalan koltuğa da Başkan Yardımcısı Hüseyin Kök getirildi.
![MGK Genel Sekreterliği'ne Okay Memiş atandı - Resim : 1](https://img.nefes.com.tr/rcman/Cw820h462q95gm/storage/files/images/2025/02/04/okay-memis-ymz0.jpg)
OKTAY MEMİŞ KİMDİR?
Giresun´un Piraziz doğumlu olan Okay Memiş, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. 1992 yılından bu yana çeşitli kamu görevlerinde yer alan Memiş, kısa bir süre İçişleri Bakanlığı'nda Hukuk Müşaviri olarak çalıştıktan sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Başdanışmanı olarak görev yaptı.
2018-2023 tarihleri arasında da Erzurum Valisi olarak görev yapan Memi 11 Ağustos 2023'te Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesiyle Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı olarak atanmıştı.
ATAMA VE GÖREVDEN ALMALAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı Atama Kararnamesi Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Asım Hocaoğlu da görevden alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında açık bulunan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına, Muhammed Gülyurt atanırken Ticaret Bakanlığı'nda da çeşitli atama ve görevden almalar da gerçekleşti.
Basın İlan Kurumu Genel Kurulu temsilciliklerine ise Ahmet Arslan, Çağatay Özdemir, Ebubekir Şahin, Edibe Sözen, Evren Başar, Fecir Alptekin, İdris Kardaş, İsmail Çağlar, Kübra Güran Yiğitbaşı, Mehmet Karakaş, Özgür Oral, Saadet Oruç Yücel Bulut ve Zakir Avşar. getirildi.
BÜYÜKELÇİ ATAMALARI
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yapılan büyükelçi atamalarına ilişkin kararlar da Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, Türkiye'nin Ulanbator Büyükelçisi olarak Protokol Genel Müdür Yardımcısı Başak Genç Yüksel, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi olarak ise Ufuk Ulutaş atandı.