UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Anderlecht'i 3-0 yenen Fenerbahçe'de Jose Mourinho maçın ardından basının karşısına geçti.

'Çok iyi bir sonuç diyemem, çünkü tur atlamalıyız' diyen Mourinho, "Bugün çok iyi oynadık. Devreye 3-0 önde girerseniz mutlu olursunuz ama 90 dakikadan oluşan ikinci bir yarı var. Durumu ciddiye almalıyız. Orada her şeyleriyle üzerimize gelecekler. Tecrübem söylüyor ki, tur ortada. 3-0'a rağmen her şey mümkün. Bugün aldığımız sonuç, beni 'Turu aldık' düşüncesine itmiyor ama takımın performansı beni mutlu etti. Bugün iyi oynadık. Oyuncular ne yapmak istediğimizi anlıyor. Amrabat stoperde harika oynuyor. Yusuf genç bir oyuncu, mükemmel oynadı. Bugün Osayi'yi çıkarmak durumunda kaldım çünkü ikinci sarı kartı görmesinden korktum. Bugün 3 gol attım ama daha çok atabilirdik. İrfan 2 tane harika kurtarış yaptı. Maçı uzun süre kontrol ettik. Top bizde değilken bile sağlam durduk. Bu sonuç tur atlamak için yeterli mi, bunu Brüksel'de göreceğiz. Ama takımın durumundan dolayı memnunum" ifadelerini kullandı.

ANDERLECHT’İN PENALTI BEKLEDİĞİ POZİSYON

Hakemin maçı genel olarak iyi yönettiğini anlatan Mourinho, Anderlecht'in ilk yarıda penaltı beklediği pozisyon için, "Bir pozisyonu VAR 3 dakika inceliyorsa o pozisyon şüphelidir. Normalde doğru karar beklersiniz, 3 dakikada yanlış karar vermek zordur" diye konuştu.

Maçın ardından Tottenham'dan öğrencisi olan Anderlecht kaptanı Vertonghen'in formasını alan Jose Mourinho, "Vertonghen'in formasını aldım. Benim çocuklarım, bana karşı mücadele etse de benim çocuklarım olarak kalırlar. Ona karşı oynamaktan dolayı çok mutluyum." açıklamasını yaptı.

“7-3 KAZANMAK BENİ MUTLU EDER"

Çıktığı her maçı kazanmak istediğinin altını çizen Jose Mourinho, şöyle devam etti:
"Ben maçları mümkünse kalp krizi geçirmeden kazanmayı severim. Bir maçı 7-3 kazanırsam bu beni mutlu eder, çünkü kalp krizi geçirmemişimdir. Bugün oyuncularım hata yapmadılar. Rakibe ilk yarıda bir pozisyon verdik. İkinci yarıda da birinci bölgemize biraz hapsolduğumuz bir periyot vardı. Skriniar sadece üst seviye bir oyuncu değil, bir lider. Sofyan çok zeki bir oyuncu, bölge değişikliğini çok çabuk kavrıyor. Geçmiş maçta da Levent için aynı şeyi söyleyebiliriz. Topsuz oyunda kolektif çalışmanın ürünü bu. İnsanlar Dzeko'yu, Tadic'i En-Nesyri'yi çok seviyorlar ama onlar da son bölümlerde doğal olarak yoruluyorlar. Takımın bugünkü performansı sebebiyle çok mutluyum."

"YUSUF'UN AYAKLARI YERE BASMALI"

Portekizli teknik adam, 19 yaşındaki Yusuf Akçiçek'le ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Aslında oynamaya başlamadan önce de söyledim. Ben Yusuf ile çalışmak, yetiştirmek istiyorum. Türkiye'de kültürel olarak insanlar daha hazır oyuncu görmek istiyor. Her gün yaptığı çalışmalar karşılığını veriyor. Ama ona dikkat etmem gerekiyor. Bu ülkede insanlar oyuncuları çok çabuk şekilde yukarıya çıkardığı gibi aşağıya da hızlı şekilde indirebiliyorlar. Şu anda iyi oynuyor ve ayaklarının yere basması gerekiyor. Muhtemelen pazar günü dinlenecek. Genç bir oyuncu için çok fazla maç yükü oldu. Aynı zamanda topla da çok iyi ilerliyor, hücuma çıkıyor. Çok yetenekli ve mütevazı bir çocuk ama dediğim gibi ayaklarının yere basmasını sağlamamız gerekiyor."

YUSUF AKÇİÇEK: MOURINHO BENİM İÇİN BÜYÜK ŞANS

Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Yusuf Akçiçek ise maç sonrası hocasına teşekkür etti:

"Mourinho ile çalışıyor olmak benim için çok büyük şans. Ben her zaman, her idmanda kendime bir şeyler katmaya çalışıyorum hem hocamdan hem takım arkadaşlarımdan. Ben her geçen gün, her antrenmanda bir önceki günden daha iyi yapmaya çalışıyorum.Her zaman elimden geleni yapmaya yapmaya çalışıyorum. Her zaman kendimi hazır tutmaya çalışıyorum."