Paris Saint-Germain'in eski oyuncusu Adrien Rabiot, olaylı bir şekilde ayrıldığı eski kulübünün taraftarlarının hedefi oldu.

Pazar gecesi Parc des Princes’te oynanan derbi mücadelesinde, PSG taraftarları Marsilya forması giyen Rabiot'ya ağır hakaretlerde bulundu.

Tribünlerde açılan pankartlar ve yapılan tezahüratlar, sadece oyuncuya değil, annesi Veronique Rabiot'ya da yönelikti.

RABIOT SESSİZ KALMADI

2019'da PSG’den tartışmalı bir şekilde ayrılan ve o günden bu yana Paris ekibinin taraftarlarının öfkesini üzerinde hisseden Rabiot, bu kez sessiz kalmadı.

Instagram hesabından sert bir paylaşım yaparak PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi’ye yüklendi.

"Bir anneye ve merhum bir babaya hakaret etmek… Bir gün hepsine değecek. Onu cennete götüremeyeceksin. İnan bana Nasser, dünyadaki tüm paraya ve hatta daha fazlasına sahip olabilirsin ama kaliteyi satın alamazsın." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Rabiot'dan, PSG Başkanı'na ağır tepki: "Kaliteyi parayla alamazsın!' - Resim : 1

VERENIQUE RABIOT DAVA AÇACAK

Maç sırasında yaşanan hakaretlere en sert tepkiyi ise Adrien Rabiot’nun annesi Veronique Rabiot gösterdi.

France Info’ya konuşan Veronique, PSG taraftarlarının kendisine yönelik saldırgan tezahüratları ve pankartları hakkında yasal işlem başlatacağını duyurdu.

“Elbette şikayette bulunacağım. Maç neden durdurulmadı, anlamıyorum. Neden kimse bu çirkin saldırılara tepki göstermedi, gerçekten şaşkınım" ifadelerini kullandı.

PSG tribünlerinde açılan pankartların sertliğine dikkat çeken Veronique Rabiot, “Kimsenin müdahale etmemesi beni öfkelendirdi. İnsanlar, başkalarına böyle şeyler söyleyebilir ya da yazabilir mi? Bu kabul edilemez" diye ekledi.

PSG'YE CEZA YOLDA

Yaşanan olayların ardından, Ligue 1 Disiplin Komitesi'nin PSG ve taraftarları hakkında soruşturma başlatabileceği konuşuluyor.

Olası yaptırımlar arasında kulübe maddi ceza verilmesi veya Parc des Princes’teki tribünlerin kısmen ya da tamamen kapatılması gibi seçenekler bulunuyor.