Dolar 36,43
Euro 38,15
G. Altın 3.438,13
Btc 94.934
Dolar 36,43
Euro 38,15
G. Altın 3.438,13
Btc 94.934

Sibirya soğukları Türkiye'de! Termometreler eksi 32,3'ü gördü

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Ardahan, kış sezonunun en soğuk gecelerinden birini yaşadı. Ardahan'ın Göle ilçesi eksi 32,3 derece ile bölgenin en soğuk ilçesi oldu.

Sibirya soğukları Türkiye'de! Termometreler eksi 32,3'ü gördü - Resim: 1

Ağaçlarda ve çatılarda buz sarkıtları oluştu. Kar yağışının etkisini kaybettiği bölge Sibirya soğuklarına teslim oldu.

1 7
Sibirya soğukları Türkiye'de! Termometreler eksi 32,3'ü gördü - Resim: 2

Bölge, kış mevsiminin en soğuk gecesini yaşadı. Meteoroloji verilerine göre bölgede en düşük hava sıcaklığı Ardahan'ın 2 bin 30 rakımlı Göle ilçesinde sıfırın altında 32,3 derece olarak ölçüldü.

2 7
Sibirya soğukları Türkiye'de! Termometreler eksi 32,3'ü gördü - Resim: 3

Soğuk hava Ardahan merkez ve diğer ilçelerinde de etkili oldu. Meteoroloji ölçümlerine göre dün gece Ardahan'da en düşük sıcaklık eksi 23,7 derece olarak belirlenirken, Damal'da eksi 18, Göle'de eksi 32,3, Hanak'ta eksi 23,6, Posof'ta ise eksi 12 derece olarak tespit edildi.

3 7
Sibirya soğukları Türkiye'de! Termometreler eksi 32,3'ü gördü - Resim: 4

Sürücüler, park halindeki araçlarını çalıştırmak için uzun süre uğraştı. Ağaçlar, kırağıdan beyaza bürünürken, çeşmeler buz tuttu, uzun sarkıtlar oluştu.

4 7
Sibirya soğukları Türkiye'de! Termometreler eksi 32,3'ü gördü - Resim: 5

Donan araçlarını çalıştırmak için uzun uğraşlar veren bazı vatandaşlar, "Kış kendisini iyiden iyiye hissettiriyor. Şu anda yaşamak çok zor, sabah saatlerinde çalışmayan araçlarımızı takviye yaparak çalıştırabiliyoruz" dedi.

5 7
Sibirya soğukları Türkiye'de! Termometreler eksi 32,3'ü gördü - Resim: 6
6 7
Sibirya soğukları Türkiye'de! Termometreler eksi 32,3'ü gördü - Resim: 7
7 7
Haberler
Kurumsal
İçerikler
Sosyal Medya
© 2024 Nefes Gazetesi. Tüm hakları saklıdır.
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro