Türkiye Büyük Millet Meclisi, Süper Lig'deki hakem tartışmalarına ortak oldu.
AKP Milletvekili Harun Mertoğlu, Süper Lig'de oynanan Fenerbahçe-Çaykur Rizespor karşılaşmasını TBMM gündemine taşıdı.
İktidar partisinin Rize milletvekili olan Harun Mertoğlu, Fenerbahçe'nin 2-0'dan 3-2 kazandığı maçta, Rizespor'un hakkının yendiğini iddia etti.
İyi Parti İstanbul Milletvekili Burak Akburak da, güvenli bir lig için orta hakemlerin de yabancı yapılması konusunda TFF'ye çağrıda bulundu.
Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu'nu istifaya davet eden Mertoğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Türk futbolu adına utanç verici bir geceyi geride bıraktık. Çaykur Rizespor'un emeği sahada skandal hakem kararlarıyla gasp edilmiştir. Son beş sezondur Rizespor aleyhine verilen kararlar artık tesadüf değildir. Bu, bir düzen haline gelmiştir."
"TFF VE MHK DERHAL İSTİFA ETMELİ"
"Hakemler adaleti sağlamak yerine, sahada açıkça bir takımın emeğini yok saymıştır. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu derhal istifa etmelidir. Buradan açıkça soruyoruz: Rizespor'un hakkı neden teslim edilmiyor? Yabancı VAR hakemleri dahi bunun üzerine içinde şaibeli hale gelmiştir."
"YETER ARTIK, DURUN"
"Futbol sadece büyük takımlar için mi oynanıyor? Eğer adalet sahada sağlanmıyorsa o ligde güven kalmaz. Tüm futbol kamuoyunu haksızlığa karşı durmaya çağırıyoruz. Çaykur Rizespor yalnız değildir. Futbolda adalet sağlanmadan başarı olmaz. Yeter artık, durun."
BURAK AKBURAK: 'SEZON BÖYLE TAMAMLANAMAZ'
İyi Parti İstanbul Milletvekili Burak Akburak ise, şu ifadeleri kullandı:
"Türk futbolunda hakem hataları tahammül sınırlarını aşmıştır. Hemen her hafta yaşanan skandallar sahadaki tansiyonu yükseltmekle kalmıyor, kulüplerimizi, futbolcularımızı ve taraftarlarımız da isyan ettiriyor. Hakemlerin yönetimi adaletten uzaklaştıkça Türk futboluna olan güven de hızla eriyor. Bu şekilde bu sezonun sağlıklı tamamlanması mümkün değildir.""
"BU KAOSA SON VERMEK İÇİN..."
"TFF'ye çağrım açık ve net. Madem VAR sisteminde yabancı hakem uygulamasına gidildi. O halde aynı adımı atın ve orta hakemler için de yabancı hakem uygulaması gelsin. Futbolumuzun marka değerini artırmak ve bu kaosa son vermek için yabancı hakemler muhakkak devreye alınmalıdır. Türk futbolu güvenilir ve şeffaf bir hakem yönetimine muhtaçtır. Mesele sadece kulüplerin değil, bu ülkenin en büyük sosyal olgularından biri olan futbolun geleceği. TFF'yi sorumluluk almaya, Türk futbolunu daha büyük krizlere sürüklemeden harekete geçmeye davet ediyorum."