Tatilcilerin gözde beldesinin en pahalı evi
ABD'nin en gözde tatil yerlerinden biri olan Honolulu'da okyanusa bakan bir ev, 45 milyon dolara satışa çıkarak Hawaii'nin en pahalı evlerinden biri haline geldi.

Los Angeles'ta yaşayan gayrimenkul yatırımcısı Fred Bernstein, 2023 yılında Hawaii'nin Honolulu kentindeki Kahala bölgesinde bulunan bu evi, 2023 yılında 15 milyon dolara (568 milyon lira) satın aldı.

Evi yenilemek için iki yıl harcadığını söyleyen Bernstein, bunun maliyetinin ne kadar tuttuğunu açıklamadı. Ancak evi 45 milyon dolara (bir milyar 704 bin lira) satışa çıkardı.

1980'li yılların sonuna doğru inşa edilen ev, altı yatak odasına sahip. Ayrıca 929 metrekare.

Dış verandada da bir mutfak ve 16 kişinin sığabileceği küçük bir bar bulunuyor.

Bernstein evi yenilerken mutfak ve yemek alanını büyütmek için iç duvarları kaldırdığını belirtiyor.

Evi satın aldığı halinin kendisine 1990'ların Las Vegas kumarhanelerini hatırlattığını söyleyen Bernstein, "Her şey ağır, ipek ve püsküllüydü. Mülkte Hawaii'ye özgü hiçbir şey yoktu" diyor. Bernstein koyu renkli, altın ve kristalleri daha yumuşak bir renk paletiyle değiştirdiğini belirtiyor.

Ayrıca bahçeden Pasifik Okyanusu manzarasını izlemek de mümkün.

Kahala, Hawaii'deki en pahalı bölgelerden biri. Realtor.com'a göre bu bölgedeki evlerin satış fiyatı ortalama iki milyon dolar oluyor.

Bununla birlikte bu yılın başlarında yine bu bölgedeki bir ev 65.7 milyon dolara satılarak rekor kırdı.

