UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 7. haftasında Atalanta, evinde Avusturya temsilcisi Sturm Graz’ı ağırladı. Gian Piero Gasperini’nin öğrencileri, rakibini adeta gol yağmuruna tutarak sahadan 5-0 galip ayrıldı.
Maça hızlı başlayan Atalanta, henüz 12. dakikada Mateo Retegui’nin golüyle üstünlüğü ele geçirdi. İtalyan ekibi, bu golle rahatladığı karşılaşmada baskısını artırarak skor farkını giderek açtı.
İtalyan ekibinin diğer gollerini 58’de Mario Pasalic, 63’te Charles De Ketelaere , 90’da Ademola Lookman ve 90+4’te Marco Brescianini’den geldi
İLK 8 İDDİASI SÜRÜYOR
Bu galibiyetle puanını 14’e yükselten Atalanta, gruptaki ilk 8 iddiasını güçlü bir şekilde sürdürdü.
Sturm Graz ise yalnızca 3 puanda kaldı ve Devler Ligi’nde play-off umutlarını tamamen kaybetti.
Atalanta, Şampiyonlar Ligi’nin ilk etabının son maçında Barcelona ile deplasmanda, Sturm Graz ise evinde RB Leipzig ile karşılaşacak.
MONACO, ASTON VİLLA’YI TEK GOLLE GEÇTİ
Günün bir diğer dikkat çeken mücadelesinde Monaco, İngiltere Premier Lig temsilcisi Aston Villa’yı konuk etti.
Ligue 1 ekibi, ilk yarıda bulduğu tek golle sahadan 1-0 galip ayrılmayı başardı. Monaco’nun galibiyet golünü Wilfried Singo kaydetti.
Bu sonuçla Monaco, puanını 13’e çıkararak gruptaki iddiasını korudu. Aston Villa ise 13 puanda kalarak ilk 8 yarışında yara aldı.
Monaco, Devler Ligi’nin grup etabının son maçında deplasmanda Inter ile, Villa ise evinde Celtic ile karşılaşacak.