İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 100'den fazla isim hakkında çeşitli suçlardan gözaltı kararı verildiğini açıkladı.
Şu ana dek İmamoğlu dahil 87 kişi gözaltına alındı.
Sanatçı Volkan Konak da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyona tepki gösterdi.
Konak “Muhalefet olup bu hukuksuzluğa sessiz kalanlar; bugün yaşadıklarımız sizlerin eseridir” dedi.
Konak’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:
- 2017’de yapılan anayasa referandumunda, iki buçuk milyon mühürsüz, dolayısıyla geçersiz oyu geçerli sayanlar ve bunu içine sindirenler, en önemlisi de muhalefet olup bu hukuksuzluğa sessiz kalanlar; bugün yaşadıklarımız sizlerin eseridir. Bugün içinde bulunduğumuz bu kara günlerin fermanını hep beraber yazdınız.
- Dünyada yapayalnız tek başıma kalsam da bir kelebek kolaylığıyla ölsem de, ipe çekilmeyip zindana atılsam da, ne sizin hukukunuza ne sizin adaletinize, ne sizin dürüstlüğünüze, ne de sizin sevginize inanmadım, yaşadığım sürece inanmayacağım. Dolayısıyla bugün guguk kuşu gibi hukuktan bahsedenler, siz kimi kandırıyorsunuz?