Kağıt üzerinde zorluk derecesi yüksek olan maça tecrübeli bir hakem beklenirken Yasin Kol ataması tartışmalara neden olmuştu. Nasıl bir performans sergileyeceği merak konusuydu. Yasin Kol genel performansıyla maçın atmosferine uygun bir yönetim gösteremedi.

Hakem Kol henüz ilk dakikalarda hatalı bir taç kararı, hatalı fauller ve 26. dakikada Franskowski’ye çıkmayan sarı kart ile faul ve disiplin standardını yakalayamamıştı.

33’te yine Franskowski, Galatasaray ceza alanı ön çizgisine yakın alanda kaleye doğru ilerleyen rakibi Muçi’ye arkadan ayakla temaslı bir müdahalede bulununca, faul ve sarı kart kararı çıktı. Maçın Polonyalı VAR hakemi Pawel Pskit müdahale etti ve pozisyonu tekrar izleyen hakem ‘bariz gol şansı’ nedeniyle sarıyı iptal edip kırmızı kartını kullandı.

Pozisyona baktığımızda top Muçi’nin göğsünden sekip ceza alanı ön çizgisine doğru gidiyor yani topun kontrolü ve oyunun yönü kriterlerine göre pozisyon yoruma açık. Hakem pozisyona sarı da verse kırmızı da verse açık bariz bir hata olmayacağı için VAR müdahalesi kesinlikle hatalıydı. Hakemin kararı uygulanmalıydı.

Dk. 38’de Beşiktaş’ın attığı gol ofsayt gerekçesiyle doğru olarak iptal edildi.

Dk. 79’da Sanchez rakip ceza alanında yerde kaldı, Galatasaray penaltı bekledi ancak penaltıyı gerektirecek bir müdahale yoktu. Devam kararı doğruydu.

Dk. 80’de daha önceden sarı kartı olan Barış Alper Yılmaz geç bir müdahale ile Masuaku’nun ayağına bastı. İkinci ihtardan ihraç edilmesi gerekirken hakem pozisyonu değerlendiremedi.

Dk. 90+5’te VAR müdahalesi ile Semih Kılıçsoy için çıkan kırmızı kart kararı doğruydu. Çünkü oyuncu topla oynama niyeti olmadan arkadan rakibin sağlığını tehlikeye sokacak müdahalede bulundu.