Alper Akarsu, disiplin uygulamalarında verdiği ve vermediği kartlar ve maç içindeki kararlarla maç kontrolünü sağlayamadı. Kötü bir yönetim sergiledi.
DK.8: Galatasaray lehine verilen penaltıda, defans oyuncusu Kaan’ın yüzüne eliyle kural dışı bir müdahalede bulundu. Basit bir temas gibi görünse de kontrolsüz hareket nedeniyle karar doğru.
DK.80: Torreira’nın golü öncesi top, ofsayt pozisyonundaki Osimhen’e temas edince ofsayt ihlali gerçekleşti. VAR kontrolü sonrası iptal kararı doğruydu. Ancak incelemesinin uzun sürmesi eleştirilmesi gereken bir detaydı.
DK.88: Torreira’nın topa doğal olmayan bir şekilde eliyle temas edip etmediği net olarak anlaşılamadı. Eğer temas varsa penaltıyla sonuçlanması gerekirdi.