Yasin Kol’un derbi maçına atanması, gerçekten dikkat çeken bir durum. Kariyerinde 15 yıla yakın bir tecrübesi var. Alanyaspor-Galatasaray maçındaki performansı sonrası TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun övgüleri, Trabzon bölgesi hakemi Kol’un atanmasının arkasındaki etkenlerden biri gibi görünüyor.

Ancak, MHK Başkanı’nın atamaların “veri tabanlı atama” ile yapılıyor açıklaması bu atamanın sorgulanmasına yol açtı. Gerçekten de derbi gibi yüksek tansiyonlu maçlara genellikle FIFA hakemleri atanır. Yasin Kol’un henüz derbi deneyimi yok, bu da onun için bir ilk olacak.

Yasin Kol’un futbol bilgisi ve kural uygulamaları konusundaki yetkinliği önemli bir artı. Ancak, kriz yönetimi konusunda eksiklikleri bulunuyor. Yapısal olarak daha agresif ve sinirli olması, maçın gergin geçebileceği durumlarda onu zorlayabilir.

Derbilerde yüksek tansiyonlu anlar sıklıkla yaşanır ve hakemlerin bu tür anlarda sakin kalabilmesi, maçın yönetimi için kritik öneme sahiptir. Bu yüzden, bu atamanın sıkıntılı olduğunu düşünüyorum.

Umarım gerçekten de oyuncular sakin kalır ve maç, hakemin eksikliklerine rağmen sorunsuz bir şekilde tamamlanır.